10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De positieve invloed van yoga op stress

De afgelopen jaren is yoga erg populair geworden. Ook vandaag de dag starten nog steeds veel mensen met yoga. Als we naar de levensstijl van de afgelopen jaren kijken is dit ook niet heel vreemd. Over het algemeen zijn we allemaal erg druk en zijn onze dagen en weken goed gevuld. Hierdoor vergeten we vaak om naar ons eigen lichaam te luisteren. Ons lichaam geeft in deze situaties vaak bepaalde signalen af zoals vermoeidheid door slechte nachtrust of stress. Deze signalen worden alleen vaak genegeerd. Het is belangrijk om hier wel naar te luisteren. Deze klachten blijven en de kans dat ze toenemen is groot. Een van de manieren om goed te leren luisteren naar je lichaam en goed om te gaan met stresssituaties is yoga.

Yoga is voor iedereen

Zoals gezegd blijft de populariteit van yoga stijgen. Zowel jong als oud start met yoga. Vaak wordt gedacht dat je lenig en flexibel moet zijn om aan yoga te doen. Maar in de praktijk zien we dat deze aannames niet gelden. Hoe vaker jij een yoga sessie doet, hoe leniger jij wordt. Alles draait om een goede uitvoering van de oefeningen. Yoga kan daarom voor de één erg ontspannend zijn en voor de ander juist inspannend.

Bij yoga draait het om het evenwicht tussen lichaam en geest. Ademhalingsoefeningen, meditatie en diverse poses helpen het lichaam te ontspannen. Yoga heeft dan ook veel voordelen op zowel de mentale als fysieke gezondheid. Een van de belangrijkste redenen waarom yoga goed voor je is, is omdat het helpt tegen stress.

Minder stress door yoga

Yoga is een goede manier om van stress af te komen of om stress tegen te gaan. Met yoga heb je alle tijd om jouw gedachtes leeg te maken en tot rust te komen. Voor mensen die last hebben van een slechte nachtrust kan yoga erg goed helpen. Het moment dat we gaan slapen zorgt er vaak voor dat we nog lang liggen te piekeren over onze dag. Yoga helpt om voor het slapen te ontspannen en het hoofd leeg te maken.

Ook leer je door middel van yoga om goed te luisteren naar je eigen lichaam zodat jij je eigen grenzen kan aangeven. Vooral wanneer je teveel prikkels hebt gehad kan alles uit balans raken. Yoga kan helpen om deze prikkels te verwerken. Wanneer deze prikkels niet worden verwerkt kan dit uiteindelijk resulteren in stressklachten zoals overspannenheid, vermoeidheidsklachten of een burn-out.

Gezondheidsvoordelen

Naast stress is het opbouwen van kracht een van de gezondheidsvoordelen van yoga. Yoga zorgt namelijk voor sterke spieren. Door staande houdingen aan te nemen worden onder andere de buikspieren en bovenbeenspieren versterkt. Met zittende houdingen creëer je naast sterke buikspieren ook sterke rugspieren. Yoga heeft ook een positief effect op jouw eigen houding. Doordat jouw flexibiliteit en kracht toenemen ga je een betere houding aannemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw houding wanneer je stilstaat of in een stoel zit.

Een ander voordeel van yoga is een verbeterde ademhaling. Met yoga leer je op een bepaalde manier te ademen. Een normale adem is vaak kort en oppervlakkig. Tijdens een yoga sessie wordt aangeleerd om juist lang en diep te ademen. Hierdoor blijft het hartrustig pompen en kan het lichaam ontspannen. Ook dit heeft weer een positieve werking op stress. Mensen met stress ademen vaak erg snel, dit zorgt voor onrust.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.