fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
1 augustus 2022

Psyllium vezels

Psyllium vezels | Perfect Health

Psyllium vezels staan ook wel bekend als vlozaad. Met deze vezels wordt de buitenste laag van de zaadjes uit de Plantago ovata-plant bedoeld, een plant uit de weegbree familie. De vezels kennen hun oorsprong uit India en zijn tegenwoordig bekend ter ondersteuning van de spijsvertering. De buitenste laag van de zaadjes – oftewel de zaadhuid – beschikt over een grote hoeveelheid aan oplosbare (fermenteerbare) vezels en slijmstoffen. Hierdoor is de psyllium vezel in staat om heel veel water op te nemen. Bij inname zorgt de vezel voor een zachtere en volumineuzere darminhoud wat bijdraagt aan verbetering van de spijsvertering.

De werking en eigenschappen van psyllium vezels

Psyllium vezels kunnen zo’n tien keer het eigen drooggewicht aan water opnemen. Wanneer de vezels in aanraking komen met water, vormen ze een kleur- en geurloze gel. Inname van psyllium vezels zorgt ervoor dat de ontlasting meer water kan opnemen dan normaal. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en zwelt deze wat op. Dit stimuleert de stoelgang en helpt verstopping te verminderen. Wanneer je ongemak ondervindt van dunne ontlasting kan de psyllium vezel ook uitkomst bieden. De vezels zorgen ervoor dat de ontlasting zich meer bindt.

Voordelen van psyllium vezels

Een voordeel van psyllium ten opzichte van andere oplosbare vezels is dat psyllium vezels in mindere mate worden gefermenteerd door je darmflora. Daardoor heb je minder snel last van ongemakken als een opgeblazen gevoel of winderigheid. Psyllium vezels kunnen ook helpen bij het gezond houden van de cholesterolspiegel*. Dit doen door zich te binden aan de galzuren in de darmen.

Vezels zijn ontzettend belangrijk voor je algemene gezondheid. Fiber Complex is speciaal ontwikkeld om te ondersteunen dat jij dagelijks voldoende vezels binnenkrijgt. Het bevat de twee krachtigste vezels: psyllium en inuline.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortPsyllium vezels staan ook wel bekend als vlozaad. Met deze vezels wordt de buitenste laag van de zaaLees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.