Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Psyllium vezels

Psyllium vezels | Perfect Health

Psyllium vezels staan ook wel bekend als vlozaad. Met deze vezels wordt de buitenste laag van de zaadjes uit de Plantago ovata-plant bedoeld, een plant uit de weegbree familie. De vezels kennen hun oorsprong uit India en zijn tegenwoordig bekend ter ondersteuning van de spijsvertering. De buitenste laag van de zaadjes – oftewel de zaadhuid – beschikt over een grote hoeveelheid aan oplosbare (fermenteerbare) vezels en slijmstoffen. Hierdoor is de psyllium vezel in staat om heel veel water op te nemen. Bij inname zorgt de vezel voor een zachtere en volumineuzere darminhoud wat bijdraagt aan verbetering van de spijsvertering.

De werking en eigenschappen van psyllium vezels

Psyllium vezels kunnen zo’n tien keer het eigen drooggewicht aan water opnemen. Wanneer de vezels in aanraking komen met water, vormen ze een kleur- en geurloze gel. Inname van psyllium vezels zorgt ervoor dat de ontlasting meer water kan opnemen dan normaal. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en zwelt deze wat op. Dit stimuleert de stoelgang en helpt verstopping te verminderen. Wanneer je ongemak ondervindt van dunne ontlasting kan de psyllium vezel ook uitkomst bieden. De vezels zorgen ervoor dat de ontlasting zich meer bindt.

Voordelen van psyllium vezels

Een voordeel van psyllium ten opzichte van andere oplosbare vezels is dat psyllium vezels in mindere mate worden gefermenteerd door je darmflora. Daardoor heb je minder snel last van ongemakken als een opgeblazen gevoel of winderigheid. Psyllium vezels kunnen ook helpen bij het gezond houden van de cholesterolspiegel*. Dit doen door zich te binden aan de galzuren in de darmen.

Vezels zijn ontzettend belangrijk voor je algemene gezondheid. Fiber Complex is speciaal ontwikkeld om te ondersteunen dat jij dagelijks voldoende vezels binnenkrijgt. Het bevat de twee krachtigste vezels: psyllium en inuline.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.