Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Rode gist rijst extract

Rode gist rijst

Rode gist rijst komt van oorsprong uit China. Meer dan 2000 jaar geleden is men in verschillende provincies in het zuidoosten van China begonnen met het fermenteren van witte rijst met de gist: Monascus purpureus. De rijst kreeg hierdoor een dieprode kleur en wordt angak genoemd. De rode gist rijst maakt tegenwoordig deel uit van de dagelijkse voeding als natuurlijke kleurstof, conserveringsmiddel en smaakstof. Binnen de traditionele Chinese geneeskundige wordt de rode rijst al honderden jaren gebruikt als geneeskrachtig middel voor verbetering van de spijsvertering, bloedcirculatie en voor de versterking van het hart. Ook in Westerse landen wordt rode gist rijst verkocht als voedingssupplement, veelal in de vorm van capsules. De gefermenteerde rode rijst zou een gunstige invloed hebben bij een te hoog cholesterol.

Rode rijst gist in plaats van statines

Een te hoog cholesterol gaat gepaard met een verhoogt risico op diverse hartproblemen. Dit risico kan worden verminderd door behandeling met cholesterolverlagende medicijnen, zogenaamde statines. Statines remmen in de lever de cholesterolsynthese af waardoor de concentratie in het bloed afneemt. Statines kunnen echter ook ongewenste bijwerkingen hebben. Zo ervaren veel gebruikers last van spierpijn en spierzwakte, hoofdpijn of maag- en darmongemakken. Dit kan behoorlijk vervelend zijn. Het is echter van belang om statines iedere dag in te nemen om het risico op hart- en vaatziekten blijvend te verlagen. Veel mensen die last hebben van bijverschijnselen slaan het innemen van statines gemakkelijk een dag over. Een voedingssupplement met de juiste dosering rode rijst gist extract kan een prima alternatief zijn voor degene die liever geen statines willen gebruiken of kunnen verdragen. Rode gist rijst bevat Monacoline K. Het gebruik van deze stof draagt bij aan het behoud van normale cholesterolwaarden. De Europese voedselautoriteit (EFSA) heeft de gezondheidsclaim, dat rode gist rijst goed is voor het behoud van een verantwoordelijk cholesterolgehalte, goedgekeurd voor wat betreft producten met een dosering van 10 mg Monacoline K per dag. Indien u besluit rode gist rijst te gebruiken, dan raden we u aan hierover deskundig advies in te winnen en het therapeutisch effect te meten middels een bloedonderzoek.

Capsules met rode rijst gist

Er zijn vele soorten rode-rijstcapsules verkrijgbaar. Wilt u uw cholesterol proberen te verlagen met gefermenteerde rode rijst, dan is het van belang dat u kiest voor capsules van een betrouwbare leverancier.

Metabolism Support van Perfect Health bevat Rode gist rijst extract/Monacoline K dat bijdraagt aan de instandhouding van normale cholesterolhalten in het bloed. Echter, Metabolism Support is geavanceerde cholesterol formule, omdat het nog meer bijzondere ingrediënten bevat die eveneens de kool- hydratenstofwisseling, de vethuishouding en de bloedvaten (om schoon en elastisch te blijven, hetgeen wat goed is voor uw hart en bijdraagt aan gewichtsbeheersing) ondersteunen. Dit is een meer holistischere benadering, voor een synergetisch resultaat.

Wilt u meer weten neem dan contact op met Perfect Health voor nader advies:
020-2809200 of mail naar info@perfechtealth.nl

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.