Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Rode klaver

Rode klaver - blog - ph

De rode klaver (Trifolium pratense) heeft u vast wel eens in een graslandschap gezien. Deze plant met roze tot paarsachtige bloemen komt voor in groene gebieden in de buurt van het bos of op grasvelden. Door boeren wordt rode klaver gebruikt als eiwitverrijking in het voer voor vee. Daarnaast wordt rode klaver gebruikt voor therapeutische doeleinden. Deze bloeiende plant beschikt over stengels, bladeren en bloesems die als heilzaam middel kunnen worden gebruikt. Welke stoffen zich allemaal in de rode klaver bevinden, waarvoor de rode klaver wordt gebruikt en welke gezondheidsvoordelen dit biedt leest u hieronder.

De werkzame stoffen in rode klaver

Rode klaver bevat veel plantaardige proteïnen, oftewel isoflavonen zoals biochanine A, formononetine, daidzein en genisteïne. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die tot de polyfenolen behoren en deze hebben een vergelijkbare werking als het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. De bladeren van de rode klaver bevatten de hoogste concentratie biochanine A en formononetine. Door omgevingsfactoren zoals pathogenen en UV-licht kan de concentratie van de isoflavonen veranderen. Verder bevat rode klaver ook vitamine B3, vitamine B1, vitamine C, calcium, chroom, magnesium, kalium en fosfor.

De gezondheidsvoordelen van rode klaver

Rode klaver biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Zo kan rode klaver helpen om overgangsperikelen te verminderen. Tijdens de overgang of menopauze dalen bij een vrouw de oestrogeenspiegels. Door het oestrogeenverlies ontstaan overgangsperikelen zoals opvliegers, botproblemen, ontsteking van de gewrichten en slaapproblemen. Isoflavonen in rode klaver kunnen een positief effect hebben op het verminderen van deze perikelen blijkt uit onderzoek en de ervaring van vele vrouwen. Bent u in de overgang en ervaart u klachten? Dan kan een supplement met rode klaver uitkomst bieden zoals Menopause Support van Perfect Health. Verder kan rode klaver helpen bij het verminderen van de kans op osteoporose oftewel botontkalking. De isoflavonen in rode klaver vervullen hier een belangrijke rol in. Vrouwen in de overgang hebben een verhoogd risico op osteoporose vanwege de afname van oestrogeen dat belangrijk is voor botmineralisatie. Suppletie met rode klaver kan daarom een ondersteuning bieden in het tegen gaan.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.