10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Rutine

Rutin

Rutine valt onder de flavonoïden, een groep van vele soorten stoffen die we aantreffen in plantaardige voedingsmiddelen. Flavonoïden geven kleur aan fruit en groenten en zijn een natuurlijk sterk antioxidant. Flavonoïden worden op basis van hun chemische structuur onderverdeeld in verschillende groepen. Rutine behoort tot de groep (bio)flavonoïden en lijkt wat betreft structuur veel op quercetine. Rutine en quercetine versterken elkaars werking. De flavonoïde rutine komt voor in verschillende soorten plantaardige voedingsmiddelen zoals in kappertjes, citrusvruchten, asperges, courgette bessen, vruchten, (zwarte) thee en bloemen. Net als vele andere flavonoïden is rutine oplosbaar in water.

Waar is rutine goed voor?

Rutine bevat tal van gezondheidsbevorderende effecten. Rutine is verwant aan quercetine en is in staat om als natuurlijk antioxidant, lichaamscellen te beschermen tegen vrije radicalen die schade toebrengen aan het lichaam. Tevens beschermt rutine vitamine C tegen oxidatie en verbetert het de absorptie van vitamine C in het lichaam. Verder heeft rutine net als andere bioflavonoïden een gunstig effect op de doorbloeding van het lichaam. De flavonoïden zorgen voor sterkere vaatwanden en maken bloedvaten wijder. Dit bevordert de aanvoer van zuurstoffen naar weefsels en organen en levert tevens een belangrijke bijdrage aan afvoer van afvalstoffen uit de cellen. Er zijn verschillende soorten bioflavonoïden, waarvan rutine net zoals quercetine tot de belangrijkere behoren.

Hoe krijgt u voldoende rutine binnen?

Rutine is aanwezig in vele soorten plantaardige voedingsmiddelen. Om voldoende rutine binnen te krijgen wordt aangeraden om diverse van deze middelen in uw menu te verwerken. De stof bevindt zich vooral in de schil bij vruchten zoals appels, peren en in het zachte witte gedeelte onder de schil van de citroen, limoen of andere citrusvrucht. Het is daarom beter om de vruchten niet te schillen of om ook (een deel van) de schil te verwerken in uw voeding. Andere natuurlijke leveranciers van rutine zijn boekweit en zwarte thee van goede kwaliteit, welke u ook in uw menu kunt verwerken. Rutine is ook als supplement of als onderdeel van een supplement verkrijgbaar. Voordeel van een supplement is dat de extracten die worden gebruikt, meestal een veel hogere hoeveelheid bevatten van de actief werkzame stoffen zoals bijv. in Rutine, die uiteindelijk de heilzame werking bepalen.

Antioxidant Support van Perfect Health bevat Rutine uiteraard gecombineerd met quercetine en nog meer veel meer bijzondere antioxidanten. Meer weten? Neem contact met ons op!

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.