Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Seks en ouder worden

Seks voor ouderen

De stelling dat seks alleen voor jonge mensen is, houdt geen stand. Seks is voor alle leeftijden. Ook oudere mensen doen aan seks en genieten daar nog steeds van. Ouderen hebben in veel gevallen wel minder vaak seks dan wanneer zij jong waren, dat wil echter niet zeggen dat het seksueel plezier bij ouderen ook minder is. Seks is ook ontzettend belangrijk wanneer u ouder wordt, het kan namelijk een positieve invloed hebben op uw gezondheid. Naarmate u ouder wordt blijft seks dus belangrijk, er kan echter wel het één en ander veranderen wanneer u ouder wordt.

De positieve invloed van seks op uw gezondheid

Het hebben van seks heeft tal van voordelen voor ons lichaam maar ook op onze gemoedstoestand. Bij vrouwen die seks hebben stijgt het testosterongehalte, waardoor op den duur sportieve prestaties kunnen verbeteren. Daarnaast worden tijdens een vrijpartij in hoog tempo de hormonen oxytocine en vasopressine aangemaakt. Deze hormonen maken dat u zich als partners verbonden voelt. Oxytocine heeft ook een rustgevende werking waardoor u na de seks gemakkelijker in slaap valt. Ook worden endorfine en dopamine aangemaakt. Endorfine is een natuurlijk middel tegen hoofdpijn en verhoogt uw pijngrens. Dopamine zorgt voor een goed en ontspannen gevoel. Daarnaast pompt het hart tijdens een vrijpartij extra slagen per minuut. Hierdoor gaat het bloed sneller stromen, wat een positief effect heeft op de hart- en bloedvaten en op een te hoge bloeddruk. Daarnaast is seks ook goed voor uw lijn. Met een half uur vrijen verbrandt u zo’n 150 kilocalorieën.

Wat verandert er wanneer u ouder wordt?

Een belangrijke oorzaak van de verandering in ons seksleven naarmate we ouder worden is onze veranderende hormoonhuishouding. Zowel op lichamelijk als geestelijk gebied kunt u hiervan de invloeden merken. Uw zin in seks kan simpelweg afnemen. U heeft minder behoefte aan intimiteit, heeft meer tijd om opgewonden te maken en kunt moeilijker een orgasme krijgen. Daarnaast krijgt een deel van de vrouwen mogelijk meer last van vaginale droogheid. Bij mannen komen sneller erectieproblemen voor. Daarnaast kunnen ook ziektes of medicatie van invloed zijn op uw zin in seks. Lichamelijke ongemakken en ziekten hoeven niet te betekenen dat u geen of minder seks hoeft te hebben. Het hebben van seks kan juist een goede manier te zijn om uw lichaam soepel te houden en eventuele pijn tegen te gaan. In sommige gevallen kan dit wel om aanpassingen vragen.

Tips voor een beter seksleven
Ervaart u problemen in uw seksleven naarmate u ouder wordt? Dan is allereerst belangrijk om erover te praten. Heeft u een partner, praat dan met elkaar en zoek samen naar een oplossing. Benoem actief wat u aantrekkelijk vindt aan elkaar, heb aandacht voor elkaar en neem langer de tijd om opgewonden te raken. Wanneer de seks niet meer gaat zoals u gewend bent, dan kunt u zoeken naar andere manieren om van seksualiteit te genieten. Zoek andere manieren om intiem te zijn of ontdek nieuwe erogene zones. Wanneer u daadwerkelijk klachten heeft tijdens de seks kunt u eventueel ook hulp zoeken bij uw huisarts of een seksuoloog.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.