Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Snel afvallen op een effectieve en gezonde manier

Effectief afvallen

Op verschillende manieren kunt u snel afvallen. Het is echter van groot belang dat dit op een gezonde en effectieve manier gebeurt. Door uzelf uit te hongeren of afslankpillen te slikken, valt u in eerste instantie misschien snel af, maar dit zal niet voor lange duur zijn. Daarnaast zijn deze manieren van afvallen ook absoluut niet gezond voor het lichaam. Hoe u wel snel en effectief kunt afvallen op een gezonde manier, leggen wij hieronder uit in drie stappen.

1. Vermijd snelle koolhydraten
Snelle koolhydraten of enkelvoudige koolhydraten zijn een vorm van snelle energie. Deze koolhydraten bevinden zich onder andere in brood, pasta, aardappelen, witte rijst en in producten met suiker zoals snoep, koek en gebak. De snelle koolhydraten zorgen ervoor dat er snel energie vrijkomt in het lichaam. Ze laten de bloedsuikerspiegel stijgen, waardoor het lichaam zichzelf gaat beschermen en extra insuline aanmaakt. Insuline is verantwoordelijk voor het aanmaken van lichaamsvet. Het lichaam maakt kortgezegd overtollig vet aan wanneer we enkelvoudige koolhydraten binnenkrijgen die zorgen voor de aanmaak van extra insuline. Snel afvallen is pas mogelijk wanneer de insulinespiegel laag wordt gehouden. Om hiervoor te zorgen is het dus van groot belang om voeding die bestaat uit snelle koolhydraten zoals suiker, brood, rijst, pasta, aardappelen, kant en klare en bewerkte producten maar ook frisdranken te vermijden.

2. Eet voldoende eiwitten, gezonde vetten en groente
Eiwitten zijn ontzettend belangrijk, het zijn de essentiële bouwstenen voor ons lichaam. Ook kan eiwit worden omgezet in bruikbare energie. Eiwitten komen voor in veel voedingsmiddelen en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Daarnaast zijn eiwitten van belang voor het verbranden van vet. Het eten van voldoende eiwitten zorgt ervoor dat we minder snel trek hebben en meer vet verbranden. Eiwitten komen voor in vlees en vis, eieren, bonen zoals zwarte- bruine- of kidneybonen, noten en zaden. Zorg ervoor dat u dagelijks twee porties eiwitten eet om het afvallen te bevorderen.

Ook gezonde vetten zijn van belang wanneer u wilt afvallen. Deze hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte, de bloedsuikerspiegel en zorgen voor energie. Gezonde vetten bevinden zich in olie zoals olijfolie en kokosolie, in noten, zaden en in vette vis. Andere vetten zoals vet uit frituurolie of zonnebloemolie, hebben een slechte invloed op de gezondheid. Deze hebben juist een ongunstig effect op het cholesterol.

Ook groentes zijn onmisbaar wanneer u wilt afvallen. Groenten bevatten weinig koolhydraten maar zitten vol met vezels, vitaminen en mineralen die van groot belang zijn voor ons lichaam. Zorg daarom voor een voedingspatroon dat veel groenten bevat zoals spinazie, broccoli, boerenkool, bloemkool, sla, komkommer en tomaten.

3. Beweeg!
Wilt u snel afvallen, dan is voldoende beweging van groot belang. Door dagelijks voldoende te bewegen, verhoogt het metabolisme (stofwisseling), wat ervoor zorgt dat het lichaam meer vet kan verbranden. Beweging zorgt ervoor dat op het moment zelf calorieën worden verbrand, maar dat het lichaam ook in ruststand calorieën blijft verbranden. Dit samen zorgt ervoor dat ook het afvallen sneller gaat. Het metabolisme verhoogt al wanneer we 20 minuten per dag bewegen. Sporten wordt zeer aanbevolen. Krachtoefeningen geven een enorme boost aan het metabolisme. Daarnaast zorgt krachttraining ook voor een slanker en strakker lichaam.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.