Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Synergie tussen voedingsstoffen

Synergie tussen voedingsstoffen | Perfect Health

We spreken van voedselsynergie wanneer verbindingen uit verschillende voedingsstoffen zich verenigen om hun effecten te verbeteren. De combinatie van bepaalde voedingstoffen in de vorm van voeding of supplementen kan dus een positievere uitwerking hebben op de gezondheid dan wanneer we deze afzonderlijk binnenkrijgen. Bij verschillende natuurlijke voedingsmiddelen is de synergie automatisch aanwezig dankzij de verbindingen van verschillende voedingstoffen die het product bevat. Ook een combinatie van verschillende afzonderlijke voedingsmiddelen kan ook zorgen voor synergie waardoor de voedingsstoffen uit deze middelen samen beter werken en worden opgenomen in het lichaam. Voor supplementen geldt hetzelfde. Specifieke combinaties van bepaalde stoffen in supplementen zijn kenmerkend voor een betere opneembaarheid en betere kwaliteit van het supplement. De voedingsstoffen werken met elkaar in synergie, samen zijn ze een stuk waardevoller dan wanneer enkel sprake is van geïsoleerde vitaminen en mineralen, vetzuren, aminozuren, polyfenolen, flavonoïden etc. Allemaal voedingsstoffen die in gezonde voeding voorkomen.

Hieronder een aantal voorbeelden van voedingsstoffen waarbij synergie optreedt.

Vitamine C en ijzer

Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het lichaam. IJzer is onmisbaar in ons lichaam en belangrijk voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van de rode bloedcellen die zuurstof door het lichaam vervoeren. Daarnaast draagt ijzer bij aan de normale werking van het afweersysteem en is het nodig om in onze cellen energie te produceren. Aangeraden wordt om voedingsmiddelen met ijzer zoals bijvoorbeeld spinazie, altijd samen te nemen met een voedingsmiddel dat rijk is aan vitamine C zoals bijvoorbeeld citroensap.

B-vitamines

In de natuur komen B-vitamines vaak samen voor, de hebben dan ook een synergetische werking met elkaar. Dit is ook de reden dat vitamine B veelal wordt aangeboden in een vitamine B-complex waarin alle 8 B-vitamines eventueel aangevuld met andere stoffen aanwezig zijn.

Antioxidanten

Verschillende antioxidanten vullen elkaar aan wanneer zij vrije radicalen onschadelijk maken en daarnaast recyclen antioxidanten elkaar. In het geval van een supplement is de werking van antioxidanten optimaal wanneer sprake is van een volwaardig antioxidantencomplex dat een breed scala aan antioxidatieve vitamines, mineralen en andere stoffen bevat. Probeer hiervoor eens het Advanced Antioxidant Complex van Perfect Health.

Het belang van een supplement met brede samenstelling

Hier boven hebben we slechts een paar voorbeelden genoemd van voedingsstoffen die in synergie werken. Dit geldt natuurlijk voor nog veel meer andere voedingsstoffen. Voedingsstoffen hebben hun eigen specifieke werking maar samen vullen zij elkaar aan en versterken elkaars werking. Kies daarom in geval van supplementen altijd voor een brede samenstelling van natuurlijke stoffen. Dit is van groot belang om zoveel mogelijk uit de suppletie te halen.

Wil je met voedingssupplementen je gezondheid stimuleren? Dan is het verstandig om altijd te zorgen dat je voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat zijn vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Vanuit deze basis werken specifieke voedingssupplementen beter. Premium Multi Complex en Natural Omega 3 Forte zorgen dat je alle essentiële voedingsstoffen in optimale doseringen dagelijks binnenkrijgt.

De voedingssupplementen van Perfect Health zijn stuk voor stuk hoogwaardige voedingssupplementen die bestaan uit een brede samenstelling van natuurlijke kwaliteits-ingrediënten die samen zorgen voor de best mogelijke opname van de voedingsstoffen in het lichaam.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.