Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Tips voor meer energie

Tips voor meer energie - Perfect Health

De meeste mensen hebben zo nu en dan last van energiedips, na de lunch of het diner of bij thuiskomst na een lange werkdag. Wanneer deze dip van korte duur is, is er meestal niet veel aan de hand. Wanneer een gevoel van vermoeidheid je steeds vaker overkomt of wanneer je structureel last hebt van vermoeidheid, dan is dit ontzettend vervelend. Je humeur is grotendeels afhankelijk van je energieniveau. Voel je je regelmatig vermoeid en futloos dan kun je hier behoorlijk last van hebben, je motivatie en productiviteit nemen er door af en ook kun je je gedurende de dag prikkelbaar of chagrijnig voelen.

Een energietekort kan verschillende oorzaken hebben zoals ongezonde voeding, onvoldoende beweging, een teveel aan stress of een te weinig aan bepaalde vitaminen. Kamp jij met vermoeidheidsklachten en heb je weinig energie, dan is hier gelukkig meestal wel wat aan te doen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rij gezet voor meer energie.

Sporten en voldoende beweging

Bij vermoeidheid kiezen we er vaak door om neer te ploffen terwijl de oplossing voor vermoeidheid juist kan worden gevonden in beweging. Door regelmatig te sporten verbranden de cellen in het lichaam meer energie en wordt zuurstof door het lichaam verplaatst wat ervoor kan zorgen dat je je fit en vitaal voelt. Beweging in de ochtend zorgt voor meer energie gedurende de rest van de dag. Daarnaast zorgt beweging ervoor dat stresshormonen zoals cortisol en adrenaline in het lichaam worden verlaagd wat resulteert in meer energie en betere slaap.

Een gezond voedingspatroon en voldoende water

Voor voldoende energie is een gezond voedingspatroon voorzien van voldoende groenten en fruit van groot belang. Groenten en fruit zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels die het lichaam energie geven en ontstekingen – die het lichaam energie kosten – tegengaan. Ongezonde en bewerkte voeding bevatten daarentegen weinig tot geen voedingstoffen maar stoffen die juist ontstekingsbevorderend werken en het lichaam dus meer energie kosten. Eet voldoende groente en fruit en zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende water drinkt. Een gezond volwassen lichaam bestaat voor 55 tot 60% uit water. Water is van groot belang en een tekort aan water kan direct een vermoeid gevoel oproepen. Matig daarnaast met koffie en alcohol, ook deze stoffen kosten energie en kunnen ervoor zorgen dat je minder goed slaapt.

Verminder stress en zorg voor voldoende slaap

Stress is vaak ongemerkt de oorzaak van vermoeidheid of een energietekort. Teveel stress put het lichaam uit en zorgt ervoor dat we ons uitgeput en uitgeblust kunnen voelen. Zorg daarom voor voldoende rust momenten en ontspanning om stress te verminderen en na een stressvolle situatie voldoende op te laden. Ook voldoende slaap is van groot belang voor het herstellen van de inspanningen die we overdag leveren. In deze blog geven we tips om je slaap te verbeteren.

Voedingssupplementen

Verschillende vitaminen en mineralen dragen bij aan verminderen van vermoeidheid. Zo activeren de vitaminen en mineralen B2, B3, B5, B6, B12, C, Magnesium, Koper, Jodium, IJzer, Calcium en Mangaan extra energie bij vermoeidheid en kan suppletie van deze vitaminen bij bijdragen aan een betere energie.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.