10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Tips voor soepele gewrichten

Soepele spieren

Het lichaam beschikt over verschillende soorten gewrichten. Een gewricht is een verbinding tussen de botten die er als een soort scharnier voor zorgt dat we kunnen bewegen. De uiteinden van de botten die samenkomen zijn bedekt met een laagje kraakbeen. Het kraakbeen werkt als een soort schok dempend kussen tussen de twee botten wanneer de gewrichten te maken hebben met grote druk. Om de botten goed bij elkaar te houden, is ieder gewricht omgeven door een kapsel en stevige banden. De binnenste laag van het kapsel is bekleed met een slijmvlieslaag. Het vlies vormt een vloeistof die samen met het kraakbeen dient als smeermiddel voor het gewricht en er dus voor zorgt dat we soepel kunnen blijven bewegen. Wanneer het kraakbeen beschadigd is kunnen gewrichten pijnlijk en stram worden wat het lastiger maakt om te bewegen. Gewrichtsklachten kunnen ontzettend vervelend zijn, vooral wanneer u hier geregeld last van hebt.

Tips voor het soepel houden van uw gewrichten

Om gewrichtsongemakken te voorkomen is het van belang om uw gewrichten soepel te houden. Wij hebben voor u een aantal tips die u hierbij kunnen helpen.

Als eerste is het van belang om te blijven bewegen. Gewrichten worden minder stijf wanneer u in beweging blijft. Wanneer u langere tijd stilzit in huis of op uw werk, is het van belang om korte pauzes te nemen en even te bewegen. Daarnaast is het goed om te doen aan bewegingsvormen waarin veelzijdig wordt bewogen met lage intensiteit zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Heeft u gewrichtsongemakken, vermijd dan sporten waarbij u dient te springen en onverwachte bewegingen maakt zoals volleybal en tennis. Deze bewegingen vormen een te zware belasting. Om uw gewrichten soepel te houden is het van belang dat de spieren rondom het gewricht sterk zijn, zodat de gewrichten minder belast worden. Deze spieren kun u door middel van (lichte) krachtoefeningen versterken. Ook uw houding is van belang voor het soepel houden van uw gewrichten. Wanneer u rechtop staat of zit zorgen uw spieren en botten ervoor dat er minder spanning op uw gewrichten komt te staan. Ook goede stevige schoenen die voldoende steun geven zijn belangrijk. Zorg verder voor een gezond gewicht. Samen met de spieren en botten in uw lichaam dragen de gewrichten uw lichaamsgewicht wanneer u zich verplaatst. Een gezond gewicht zorgt voor zo min mogelijk belasting. Heeft u erg last van uw gewrichten dan is het erg belangrijk om te ontspannen. Kies voor een warm bad, bezoek een sauna of laat u masseren.

Ondersteuning voor het soepel houden van uw gewrichten

Ook voeding kan ondersteuning bieden bij het soepel houden van uw gewrichten. Zoals hiervoor al werd aangegeven is een gezond gewicht van groot belang evenals een gezond voedingspatroon. Zorg ervoor dat u voldoende groenten en fruit eet en gevarieerd eet. Heeft u gewrichtsongemakken dan wordt aangeraden om voldoende voedingsmiddelen met Omega 3-vetzuren te eten. Helaas wordt het steeds moeilijker om voldoende Omega 3 via voeding binnen te krijgen. Daarom is het aan te bevelen om extra Omega 3 middels een voedingssupplement in te nemen, zoals Natural Omega 3 + Support.

Ook kan het aan te bevelen, zijn om een voedingssupplement te gebruiken dat bouwstoffen bevat voor de gewrichten, zoals Joint Support van Perfect Health. Ook curcuma, een gele kleurstof die door extractie wordt bereid uit geelwortel, is een natuurlijk ingrediënt dat kan helpen om ontstekingen in gewrichten af te remmen. Curcuma is één van de super-antioxidanten in het Advanced Antioxidant Support van Perfect Health. Dit supplement bestaat uit een optimale verzameling antioxidatieve vitaminen, mineralen, flavonoïden en kruiden die het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress (schadelijke invloed). Oxidatieve stress kan ook in de gewrichten een negatieve invloed hebben op kraakbeencellen. Het tegengaan van oxidatieve stress door middel van een supplement kan daarom ook bijdragen aan het soepel houden van uw gewrichten.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.