10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vitamines en mineralen die bijdragen aan de energiehuishouding

Vitamines en mineralen voor energiehuishouding | Perfect Health

Steeds meer mensen hebben te maken met energieproblemen. Vooral in de herfstperiode en donkere wintermaanden voelen we ons sneller vermoeid, futloos of fysiek uitgeput. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Stress is een veelvoorkomende oorzaak van een laag energiepeil maar ook blijkt een tekort een essentiële vitamines en mineralen vaak de oorzaak. Vitamines en mineralen zijn van groot belang voor de energiehuishouding in het lichaam. Diverse vitamines en mineralen hebben dan ook een positieve werking op het energiepeil, welke dat zijn lees je hieronder.

B-vitamines

Als het gaat om de energiehuishouding, zijn B-vitamines van groot belang. Zo zorgt vitamine B12 ervoor dat de koolhydraten uit onze voeding worden omgezet in energie. Daarnaast krijgt ook het verteringssysteem een boost dankzij deze vitamine. Wanneer je onvoldoende vitamine B12 binnenkrijgt, kan dit leiden tot vermoeidheid. Vitamine B12 komt vooral voor in dierlijke producten zoals vlees, eieren en melkproducten. Ook vitamine B6 is een belangrijke vitamine voor de energiehuishouding. De vitamine helpt om energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die we via onze voeding binnenkrijgen. Deze vitamine komt ook voor in dierlijke producten zoals kip, lever, eieren en diverse soorten vis. Vitamine B3 oftewel Niacine activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt om vermoeidheid te verminderen. Daarnaast draagt de vitamine bij aan een goed geheugen en concentratievermogen. Vitamine B3 komt voor in diverse voedingsmiddelen zoals groente, fruit, graanproducten, zaden, noten, vlees en vis.

Voor het op peil houden van de energiehuishouding is een vitamine B-complex dat alle verschillende vitamines B bevat aan te raden.

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer uit voeding beter wordt opgenomen in het lichaam, waardoor ijzer kan helpen bij de energiestofwisseling. Daarnaast ondersteunt vitamine C het energieniveau doordat de vitamine ervoor zorgt dat afbraakproducten en afvalstoffen die het lichaam niet meer nodig heeft worden afgevoerd en helpt het om energie te activeren in geval van vermoeidheid en bij futloosheid. Vitamine C komt voor in tal van soorten groenten en fruit.

IJzer

Ook ijzer speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding. Het mineraal draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine waardoor zuurstof door het lichaam kan worden gevoerd en voedingstoffen kunnen worden verbrand. De juiste voorraad ijzer in het lichaam draagt bij een het concentratievermogen, het uithoudingsvermogen en zorgt voor voldoende energie. IJzer komt voor in vlees, volkoren granen, donkergroene (blad)groenten en eieren. Zoals hiervoor al werd aangegeven stimuleert vitamine C de opname van ijzer uit voeding.

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal voor het functioneren van honderden verschillende enzymen in het lichaam. Het gaat dan vooral om enzymen die energie produceren, transporteren, opslaan en gebruiken. Met behulp van magnesium kunnen voedingstoffen in het lichaam worden omgezet in energie. Wanneer sprake is van stress dan verbruikt het lichaam meer magnesium dan normaal, wat tot vermoeidheid kan leiden. Magnesium komt onder andere voor in noten, zaden, peulvruchten, tarweproducten en groene bladgroenten.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.