fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
12 november 2020

Voed je immuunsysteem!

Voed je immuunsysteem | Perfect Health

Het immuunsysteem is een complex systeem van verschillende afweermechanismen dat zich door het gehele lichaam bevindt. Het systeem weert indringers die het lichaam willen binnendringen of bestrijdt deze wanneer dat nodig is. Hoe het immuunsysteem precies werkt lees je in deze blog.

Een goed werkend en sterk immuunsysteem is ontzettend belangrijk omdat het zorgt voor een verhoogde weerstand. Met een sterk immuunsysteem ben je beter bestand tegen indringers en herstel je sneller wanneer dat nodig is. Met behulp van de juiste voeding, voorzien van belangrijke vitamines en mineralen, en de juiste suppletie kun je een goede ondersteuning geven voor je immuunsysteem

Vitamines en mineralen voor een sterke afweer

Om normaal te kunnen functioneren heeft het immuunsysteem verschillende voedingsstoffen nodig. Verschillende vitamines, mineralen en spoorelementen dragen bij aan een sterk afweermechanisme. Door de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) is aan zes vitamines (A, C, D, B6, B12 en foliumzuur) en vier mineralen (ijzer, koper, selenium en zink) een officiële EU-weerstandsclaim toegekend. De EFSA erkend dat deze vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede weerstand en de werking van je immuunsysteem, hier ligt een strenge wetenschappelijke beoordeling aan ten grondslag.

Vitamine A

Vitamine A ondersteunt de normale functie van de slijmvliezen die deel uit maken van het niet-specifieke immuunsysteem en vitamine A ondersteunt de ijzerstofwisseling. Vitamine A komt voor in een aantal dierlijke voedingsmiddelen. Daarnaast kan het lichaam bèta-caroteen, de voorloper van vitamine A, in het lichaam omzetten tot vitamine A.

Vitamine B-complex

De verschillende vitamines B zijn allen betrokken bij stofwisselingsprocessen in het lichaam. Vitamine B6, 9 (foliumzuur) en 12 dragen specifiek bij aan een sterke afweer. Vitamine B6 ondersteunt de eiwitstofwisseling en draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid. Vitamine B9 (foliumzuur) en B12 ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem. Vitamine B6 en B9 komen onder andere voor in noten en peulvruchten. Vitamine B12 komt enkel voor in dierlijke producten. Wanneer je geen dierlijke producten eet, moet vitamine B12 door suppletie worden binnengekregen.

Vitamine C

Vitamine C heeft verschillende belangrijke functies in het lichaam. Het zorgt voor een verbeterde ijzeropname, beschermt cellen tegen oxidatieve stress en zorgt voor directe ondersteuning van het afweersysteem.

Vitamine D

Vitamine D, ook wel bekend als zonnevitamine, ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en is betrokken bij de celdeling. Met behulp van de zon maakt het lichaam zelf vitamine D aan.
In Nederland komen vitamine D tekorten veel voor, omdat er structureel te weinig zonuren zijn om voldoende vitamine D aan te maken. In de wintermaanden wordt zeker aangeraden vitamine D in de vorm van suppletie in te nemen.

Mineralen

De mineralen ijzer, koper, selenium en zink dragen ook bij aan de normale werking van het immuunsysteem en komen voor in diverse voedingsmiddelen.

Premium Multi Complex

Premium Multi Complex van Perfect Health is een hoogwaardig Multi vitaminen- en mineralencomplex dat al deze weerstandsvitaminen bevat. De kwaliteit van dit complex is hoog nu er uitsluitend organische vormen worden gebruikt die zorgen voor de meest optimale werking voor het lichaam. Dankzij de optimale doseringen van alle vitaminen, mineralen en antioxidanten in dit complex zorg je ervoor dat je dagelijks alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt in optimale hoeveelheden. Het complex ondersteunt de weerstand en activeert de natuurlijke energie van je lichaam.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortEen goed werkend immuunsysteem is erg belangrijk en zorgt voor een verhoogde weerstand.Lees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.