Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Voedingstoffen ter ondersteuning van je ogen

Goede voeding voor je ogen - Perfect Health

De juiste voeding is van groot belang voor onze algehele gezondheid. Niet alleen voor het gezond houden van ons lichaam maar ook om onze ogen gezond te houden is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. De juiste voeding kan ervoor zorgen dat de ogen vitaal en gezond blijven en achteruitgang wordt tegengegaan. Welke voedingstoffen en voedingsmiddelen je nodig hebt voor het gezond houden van je ogen lees je in deze blog.

Voedingsstoffen en voedingsmiddelen

Er zijn een aantal voedingsstoffen die van belang zijn om de ogen gezond en in de juiste conditie te houden, dit zijn antioxidanten, carotenoïden en mineralen. Antioxidanten komen voor in de vitaminen A, C en E, deze helpen bij het gezond houden van cellen en het weefsel van het oog door het bestrijden van vrije radicalen die de ogen beschadigen. Belangrijke bronnen van vitamine A zijn eieren, vlees, vis en zuivelproducten. Vitamine C komt voor in verschillende soorten groenten en fruit en vitamine E komt ook voor in groenten, fruit en in noten, granen en eieren.

In ons netvlies bevinden zich de carotenoïden luteïne en zeaxanthine die we beiden binnenkrijgen via voeding. Deze carotenoïden zijn in hoge concentraties aanwezig in de gele vlek (macula) in ons netvlies waar deze blauw licht absorberen en beschermen de ogen zo tegen door blauw licht veroorzaakte oxidatieve schade. Bronnen die carotenoïden bevatten zijn groene bladgroenten zoals boerenkool en spinazie, pompoen, paprika en avocado.

Naast vitaminen zijn ook mineralen en andere voedingsstoffen van belang voor het behoud van gezonde ogen. Dit zijn bijvoorbeeld vitamine A, zink en omega-3. Zink is een krachtige antioxidant die het lichaam helpt om vitamine A op te nemen en kan beschermen tegen oogaandoeningen. Zink komt voor in schaal- en schelpdieren, kaas, vlees, noten en graanproducten. Omega-3 zijn essentiële vetzuren die de functies van het netvlies ondersteunen. Ze spelen in het bijzonder een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ogen van baby’s en kinderen. Omega-3 komt helaas steeds minder voor in onze Westerse voeding.

Het behoud van gezonde ogen

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk voor het behoud van gezonde ogen. Daarbij wordt aangeraden om inname van zout en suiker te beperken. Een gezond voedingspatroon kan worden aangevuld met hoogwaardige supplementen die de hiervoor benoemde vitaminen,  mineralen en omega 3  bevatten. Bescherm je ogen daarnaast van buitenaf door het dragen van een zonnebril op een zonnige dag en zorg voor voldoende antioxidanten. Geef de ogen ook voldoende rust door schermtijd te beperken.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.