Persoonlijk & deskundig advies? Bel 020 - 2809200
Vitamine B Complex

Voordeel van co-enzymatische B vitamines

Het vitamine B-complex bestaat uit meerdere B-vitamines. Eerder werd gedacht dat er maar één vitamine B was. Later is gebleken dat vitamine B uit verschillende vitamines bestaat, totaal zijn dit er 8. Alle vitamines in het B-complex hebben zowel afzonderlijke als gemeenschappelijke functies in ons lichaam. Deze vitamines in het B-complex zijn onder andere nodig voor onze energiestofwisseling. Zij zijn belangrijk voor het functioneren van ons zenuwstelsel en brengen verlichting bij vermoeidheid of stress. Ook zorgen ze voor verbetering van de conditie van onze huid en onze haren. Daarnaast werken ze spierontspannend. B-vitamines zijn voor hun individuele taken sterk afhankelijk van elkaar. Het is daarom erg belangrijk dat ieder lichaam B-vitamines in een complex en in een voldoende hoge dosering binnenkrijgt. Het is zinvol om een hoogwaardig B complex in te nemen, dan afzonderlijk bepaalde B vitamines. B vitamines werken namelijk nauw met elkaar samen, in het bijzonder B6, B11 en B12.

B-vitamines in co-enzymatische vorm

Het is belangrijk om een juiste hoeveelheid B-vitamines binnen te krijgen. Ook is het van belang dat het biochemisch omzettingsproces goed verloopt. In het lichaam dienen inactieve B-vitamines zoals vitamine B2, B6, B11 en B12, eerst naar de biologische actieve vorm te worden omgezet. Die omzetting in het lichaam blijkt echter niet in ieder lichaam optimaal te verlopen. Om ervoor te zorgen dat de omzetting wel goed verloopt, met als resultaat een hogere biologische beschikbaarheid, kunnen B-vitamines beter worden ingenomen in co-enzymatische vorm, zoals ze ook vaak in voedsel voorkomen. Door B-vitamines in co-enzymatische vorm in te nemen worden omzettingsprocessen omzeild, dit zorgt voor een veel betere activering en opname van de B-vitamines. De vitamines B in co-enzymatische vorm zijn duurder dan normale B-vitamines maar deze werken een stuk beter dan B-vitamines die standaard worden gebruikt in supplementen.

Active B Complex Support

Active B Complex Support bevat het vitamine B complex in co-enzymatische vorm of wel de actieve vorm. Dit B complex werkt dan ook beter dan de standaard B complexen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *