10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Waar komt de avocado vandaan?

Herkomst avocado | Perfect Health

De avocado wordt ook wel advocaatpeer genoemd en is een vrucht die groeit aan de Persea americana oftewel: de avocadoboom. De avocadoboom vindt zijn oorsprong in Puebla, Mexico. Later werd de boom ook geplant in Centraal- en Zuid-Amerika. De avocadoboom is een hoge boom die wel 20 meter hoog kan worden. De boom kan zeer slecht tegen kou, dat is ook de reden dat deze boom enkel groeit in een warm klimaat. De groene avocado vrucht die aan de boom groeit heeft een gladde, ruwe of bobbelige schil met binnenin groen of geel gekleurd vruchtvlees met een romige structuur. In het midden van de vrucht bevindt zich een grote pit die niet eetbaar is. De avocado kan tot wel 33 cm lang zijn en tot 2.3 kg wegen. Avocado’s zijn ontzettend lekker en gezond en in Nederland houden we enorm veel van deze vrucht.

De import van avocado’s

De avocado is in Nederland het hele jaar verkrijgbaar, maar er bevinden zich in ons land geen avocadobomen. De vrucht wordt dus het gehele jaar geïmporteerd uit diverse landen. Een belangrijke exporteur van avocado’s naar Nederland is Mexico, daar waar de avocado oorspronkelijk vandaan komt. Van mei tot december importeren we de avocado ook uit Afrika en landen in Zuid-Amerika waaronder Chili en Peru en van september tot mei uit Israël. De avocado wordt veelal vanuit deze landen per boot naar Europa vervoerd. Dit zorgt er mede voor dat Nederland ook behoort tot de top van landen die de meeste avocado’s exporteren. De vruchten komen aan in de Rotterdamse haven en 4 van de 5 avocado’s die we uit voorgenoemde landen importeren, worden door Nederland weer geëxporteerd naar andere landen binnen Europa.

Soorten avocado’s

Er bestaan zo’n 400 verschillende vormen van avocado’s. In Nederland zijn er over het algemeen vier verkrijgbaar, dit zijn de volgende soorten:

  • ‘Fuerte’, een peervormige avocado met een gladde, heldergroene schil
  • ‘Ettinger’, een avocado met een dikke hals en een gladde, heldergroene schil
  • ‘Hass’, een kleine peervormige avocado met een ruwe, bobbelige schil, met een groene schil die tijdens het rijpen verkleurt tot een donkere zwartbruine schil
  • ‘Nabal’, een dikke en bijna ronde avocado met een donkergroenbruine schil

De bekendste en meest voorkomende van deze vier in Nederland is de Hass avocado.

De gezondheidsvoordelen van de avocado

Door velen wordt gedacht dat avocado een dikmaker is. De avocado is inderdaad een vette vrucht, het vruchtvlees kan een vetgehalte tot wel 30 procent hebben en een halve avocado bevat zo’n 170 tot 180 kilocalorieën. De vetten in de avocado zijn echter vooral gezond. Het betreft oliezuur, enkelvoudig onverzadigd vet dat juist helpt het cholesterol in balans te houden. Ook is de vrucht een bron van vezels, een avocado bevat zo’n 10 gram vezels. Daarnaast zit de avocado ook vol met vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, C, E en B11 (foliumzuur) en omega-3. Foliumzuur bevordert de groei en werking van het lichaam en is benodigd voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Omega-3 draagt bij aan een gezond hart en goede ogen.
Om te profiteren van alle gezonde voedingsstoffen die de avocado bevat kun je deze eenvoudig verwerken in jouw voedingspatroon. Het vruchtvlees van de avocado is heerlijk! Snijd de vrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Snijdt het vruchtvlees in stukjes voor door een salade, prak het vruchtvlees voor op een boterham of maak er guacamole van.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.