10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Waarom multivitamine geen overbodige luxe is

Waarom multivitamine geen overbodige luxe is | Perfect Health

Multivitamine is een voedingssupplement dat alle vitaminen en mineralen behoort te  bevatten die we nodig hebben. Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een gezond menselijk lichaam. Deze stoffen zorgen voor onze groei en ontwikkeling en een goede gezondheid. Ze zorgen er voor dat het lichaam normaal kan functioneren. Het lichaam kan zelf geen vitaminen en mineralen aanmaken, we moeten deze binnenkrijgen door onze voeding. Een tekort aan vitaminen en mineralen kan zowel op de korte als lange termijn zorgen voor gezondheidsklachten. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je een hoop vitaminen en mineralen binnen. Toch blijkt dat een groot deel van de Nederlanders niet voldoende gevarieerd en gezond eet en daarom niet voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Er zijn nog veel meer factoren die het risico verhogen dat ons lichaam niet de optimale hoeveelheid aan vitaminen en mineralen binnenkrijgt die nodig zijn voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Zoals mindere kwaliteit van onze voeding, doordat de voedingsindustrie steeds efficiënter en goedkoper produceert. Zij prefereren economische belangen boven het welzijn van de consument. Hierdoor bevat onze voeding steeds minder voedingswaarde. Verkeerde gewoontes, zoals roken en alcohol. Ook medicijngebruik neemt steeds meer toe, dat leidt tot oxidatieve stress. Daarbij komt dat we in tijd leven, dat er meer stress, milieuvervuiling en straling is. Dat leidt er toe dat we juist meer essentiële voedingsstoffen nodig hebben.

“Een multivitamine is dan ook geen overbodige luxe meer, maar een zeer welkome aanvulling op de voeding”

Voedingsarme bodem

Door velen wordt gedacht dat een voedingssupplement of multivitamine niet nodig is omdat gezond en gevarieerd wordt gegeten. Uit de meest recente voedselconsumptiepeiling blijkt dat een gemiddelde Nederlandse volwassene slechts 113 gram fruit en 143 gram groente per dag eet. Dit is bij lange na niet genoeg om de dagelijks benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast is het zo dat onze voeding in de loop der jaren is veranderd. Voedsel bevat ook minder voedingsstoffen dan vroeger als gevolg van de intensievere landbouw en bodemverarming. Daarnaast gaan er ook voedingstoffen verloren door de wijze waarop we onze voeding opslaan en hoe we onze voeding bereiden.

Opname van vitaminen en mineralen

Er zijn verschillende factoren die opname van vitaminen en mineralen uit onze voeding belemmeren. Het lichaam wordt steeds meer blootgesteld aan stressoren die ervoor zorgen dat voedingstoffen minder goed worden opgenomen en er een grotere behoefte bestaat. Voorbeelden van stressoren die van negatieve invloed kunnen zijn voor de opname van vitaminen en mineralen zijn stress, luchtvervuiling, medicijnen, het gebruik van chemische producten, straling, ongezonde voeding en alcohol. Voor goede opname van voedingsstoffen is een goede darmgezondheid essentieel. Zorg voor een gezonde darmflora met behulp van gezonde voeding en een gezonde leefstijl voorzien van voldoende beweging en ontspanning.

Human Probiotic is een hoogwaardig probioticum dat het menselijk lichaam het best past. Het helpt het natuurlijk evenwicht in je darmflora.

Risico op een tekort

Er zijn verschillende doelgroepen die vanwege hun dieet een grotere kans hebben op een tekort aan verschillende vitaminen en minealen. Zo hebben vegetariërs en veganisten vanwege een plantaardig dieet een grote kans op tekorten zoals op vitamine B12 en ijzer. Bij ouderen neemt de opname van vitamine B12 af en ook kan er grotere behoefte bestaan aan vitamine D en calcium. Zwangere vrouwen lopen het risico op een tekort aan vitamine A, koper, selenium, ijzer en zink. In geval van langdurige ziekte en stress heeft het lichaam een hogere behoefte aan extra vitaminen en mineralen.

Synergie

Een andere reden om te kiezen voor een multivitamine is vanwege de samenwerking tussen verschillende vitaminen. Een voorbeeld daarvan zijn de B-vitaminen welke samen ook wel het B-complex worden genoemd. De verschillende B-vitaminen werken goed met elkaar samen. Door samenwerking tussen vitamine B6 en B11 (foliumzuur) kan vitamine B12 beter en sneller door het lichaam worden opgenomen. Ook tussen vitamine D en vitamine K en tussen koper en zink bestaat synergie. Om disbalans te voorkomen is het van belang om synergetische vitaminen en mineralen altijd samen te suppleren. Een multivitamine biedt hiervoor uitkomst.

Premium Multi Support van Perfect Health

Premium Multi Support van Perfect Health is een hoogwaardig multivitaminen- en mineralencomplex dat alle belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Onderscheidend vermogen is dat alle vitaminen en mineralen bestaan uit organische verbindingen. Deze worden door je lichaam het best opgenomen.

Een multivitamine is de ideale manier om te zorgen voor een goede basis. Door het slikken van een multivitamine help je tekorten te voorkomen en voorzie je lichaam van alle essentiële voedingsstoffen die het nodig is. Kies altijd voor een kwalitatief hoogwaardige multivitamine voor de beste opname.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.