Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Waarom noten zo gezond zijn

Waarom noten gezond zijn | Perfect Health

Noten zijn droge vruchten die groeien aan bomen en worden omhuld door een harde houtachtige vruchtwand die ook wel notendop wordt genoemd. Er zijn vele verschillende soorten noten. Bekende en veel gegeten noten zijn bijvoorbeeld walnoten, cashewnoten,  paranoten, pistachenoten en hazelnoten. Amandelen die officieel fruit zijn en pinda’s die officieel tot de peulvruchten behoren, worden vanwege hun eigenschappen ook tot noten gerekend.

Noten bevatten behoorlijk wat calorieën en daarom wordt vaak gedacht dat ze niet gezond zijn, maar niets is minder waar. Noten zijn niet alleen smaakvol maar ook ontzettend voedzaam en gezond. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Voedingsstoffen en antioxidanten

Noten zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen, veel van deze voedingsstoffen zijn antioxidanten die helpen cellen, weefsels (zoals huid)  en organen (zoals hart, lever) te beschermen. Noten bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals magnesium, calcium, selenium, ijzer en vitamine E. Ook bevatten diverse noten Omega-3.

Daarnaast zijn noten een goede bron van onverzadigde vetzuren, dit zijn belangrijke bouw- en brandstoffen voor ons lichaam en hebben een gunstige werking op het cholesterolgehalte Ook bevatten noten arginine, een aminozuur dat populair is onder sporters.

Een verzadigd gevoel en gezonde darmen

Dankzij de onverzadigde vetzuren, vezels en eiwitten in noten zijn noten ontzettend vullend. Dit zorgt ervoor dat je door toevoegen van noten aan je dagelijkse voeding je sneller vol zult zitten, waardoor je ook minder snel grijpt naar ongezonde voeding.

De vezels in noten helpen daarnaast voor een soepele stoelgang en dienen als voeding voor de goede bacteriën in de darmen en dragen daarbij aan gezonde darmen. Gezonde darmen zijn van belang voor je algehele gezondheid en gemoedstoestand.

Kies voor onbewerkte noten

Alle verschillende soorten noten zijn ook in verschillende vormen te verkrijgen. De meest gezonde vorm van noten zijn rauwe, ongebrande en onbewerkte noten. Doordat deze noten niet bewerkt zijn bevatten ze al hun voedingsstoffen en niet onnodig veel zout. Gebrande noten worden gefrituurd in olie en verliezen hierdoor veel voedingsstoffen. Je kunt je rauwe noten zelf wat knapperiger maken door ze korte tijd op lage temperatuur te roosteren in de oven of pan. Op deze manier zullen er niet veel voedingsstoffen verloren gaan.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.