10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Waarom zijn supplementen nog belangrijker voor senioren?

Supplementen ouderen

Naarmate we ouder worden, veranderd onze behoefte aan voedingsstoffen. De veranderende behoefte aan voedingsstoffen is het gevolg van de veranderingen in ons lichaam en de afnemende lichamelijke activiteiten. Hoe die behoefte verandert verschilt per persoon. Mensen boven de leeftijd van 50 jaar worden door voedingsdeskundigen als senioren beschouwd. Echter is de ene 50-jarige de andere niet. Zo is de veranderende behoefte aan voedingsstoffen niet altijd leeftijdsgebonden. Naast dat deze afhankelijk is van de veranderingen in ons lichaam naarmate we ouder worden, is deze ook afhankelijk van onze leefstijl. Veranderingen in het lichaam die bijvoorbeeld zorgen voor veranderende behoefte aan voedingsstoffen zijn wijzigingen in de hormoonhuishouding, het verminderde functioneren van de spijsvertering en de verhoogde kans op diverse gezondheidsrisico’s. Door deze veranderingen heeft het ouder wordende lichaam minder energie. Om dit toch op peil te houden, hebben senioren meer vitamines en mineralen nodig. Belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die hier rijk aan zijn, maar een aanvulling in de vorm van supplementen is zeer aan te bevelen.

Supplementen voor meer energie

Voedingssupplementen zijn producten die enkel uit vitamines, mineralen of bioactieve stoffen bestaan. Ook kan deze uit een combinatie van meerdere vitamines of mineralen bestaan. Ze zijn beschikbaar als tabletten of capsules maar soms ook als druppels of poeders. Welke voedingsbehoefte en supplementen een lichaam nodig heeft, is afhankelijk van de persoonlijke gesteldheid en leefstijl.

Bij veel ouderen komt een vitamine B12-tekort voor. Ongeveer een kwart van de Nederlandse ouderen kampt met een B12-tekort. Een belangrijke oorzaak hiervan is verminderde opname van vitamine B12 in de darm. Dit kan bijvoorbeeld komen door maagslijmvliesontsteking wat bij veel ouderen voorkomt. Hierdoor kan de maag vitamine B12 niet goed voorbewerken waardoor deze minder goed wordt opgenomen in de darm. Bij veel ouderen is de opname van vitamine B12 verstoord, waardoor het slikken van vitamine B12 supplementen zeker wordt aangeraden. Vitamine B12 in supplementen kan namelijk voor een deel zonder voorbewerking in de darm worden opgenomen.

Voor senioren die nog veel sporten en een grote lichamelijke activiteit ontplooien, is er een verhoogde behoefte aan vitaminen uit het B-complex en anti-oxidanten. Een B-complex is een supplement dat alle B-vitamines zoals B1, B12, biotine en foliumzuur in een gebalanceerde dosering levert.

Naarmate we ouder worden is ook de behoefte aan vitamine D verhoogd. Vitamine D is onder meer noodzakelijk voor de opname van calcium en speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem. Vitamine D wordt in de huid gevormd door direct zonlicht. Ouderen krijgen meestal minder daglicht op de huid, hierdoor wordt er niet aan de vitamine D behoefte voldaan. Daarom wordt ook geadviseerd om supplementen met vitamine D in te nemen.

Om op latere leeftijd ook actief te kunnen blijven, is het behoud van sterke botten en spieren van belang. Sterke botten en spieren zullen ook het risico op vallen beperken. Regelmatig bewegen is hierbij ook erg belangrijk. Daarnaast dragen ook magnesium, calcium en zink bij aan de instandhouding van scherpe botten. Magnesium een calcium ondersteunen tevens een goede spierwerking.

Magnesium is ook een goed voorbeeld waar senioren vaak een tekort aan hebben. Magnesium is heel belangrijk omdat het bij wel meer dan 300 enzymatische lichaamsprocessen betrokken is. Een chronisch tekort kan daardoor op den duur tot serieuze ongemakken leiden.

Supplementen voor ouderen bij Perfect Health

Bij Perfect Health adviseren wij graag welke supplementen bij jouw leeftijd en leefstijl passen. De supplementen die in deze blog worden toegelicht zijn bij ons verkrijgbaar. Bestel het vitamine B-complex, Vitamine D3 support, Osteo Support (botten) of Triple Magnesium Support bij Perfect Health.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.