Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wat zijn adaptogenen?

Wat zijn adaptogenen | Perfect Health

Je hoort en leest tegenwoordig steeds meer over zogenoemde adaptogenen die je zou moeten toevoegen aan je voeding om onder andere de hormoonbalans in je lichaam te herstellen, fysieke en geestelijke stressreacties te verminderen én je stofwisseling te verbeteren. Wat adaptogenen zijn, welke soorten er zijn en hoe je deze kunt toevoegen aan je voedingspatroon, vertellen we je in deze blog.

De term ‘adaptogenen’ is een verzamelnaam voor een groep verschillende soorten veelzijdige en krachtige kruiden en stoffen die in staat zijn het lichaam in balans te brengen. In de Westerse wereld zijn deze nog relatief onbekend. In de Indiase en Chinese geneeskunde wordt echter al eeuwenlang gebruik gemaakt van deze helende kruiden. Adaptogenen danken hun naam vanwege het unieke vermogen om zich aan te passen aan de behoeften van het lichaam (to adapt). Daarbij kunnen ze zowel kalmerend als energie stimulerend werken zonder dat sprake is van over stimulatie.

Hoe werken adaptogenen?

Wanneer het lichaam stress ervaart, worden in de bijnieren cortisol en adrenaline vrijgegeven om het lichaam klaar te maken om te vechten of te vluchten. Is er vaak of langdurig sprake van stress, dan wordt cortisol voortdurend vrijgegeven en blijven de bloeddruk en bloedsuikerspiegel hoog. Dit kan nadelige invloed hebben op de functies van de bijnieren en schildklier en verhoogd het risico op allerlei gezondheidsproblemen. Adaptogenen hebben een positief effect op het bijnierenstelsel dat de hormonale respons beheert van het lichaam wanneer sprake is van stress. Dit maakt adaptogenen geschikt als aanvulling op een gezonde levensstijl en als ondersteuning voor het immuunsysteem, de gemoedstoestand of het energieniveau.

Er zijn verschillende soorten adaptogenen, maar de twee belangrijkste adaptogenen zijn Ashwaganda en Rhodiola. Ze helpen bij het verlagen van stress en voor ontspanning in het lichaam en zijn  goed voor een goede geestelijke balans. Het is vooral de combinatie van deze twee adaptogenen samen die zorgen voor een sterke adaptogene werking in je lichaam.

Brain Support bevat deze twee adaptogene stoffen in de juiste dosering. In combinatie met 11 andere bijzondere stoffen, die helpen bij een goede geestelijke balans, geheugen en concentratie is het een bijzonder product voor je hersenen.

Adaptogenen toevoegen aan je voedingspatroon

Adaptogenen zijn puur natuur en eenvoudig toe te voegen aan je voedingspatroon. Daarbij is wel enige voorzichtigheid geboden. Je kunt de adaptogenen naar keuze door je koffie of thee roeren of mengen in de yoghurt of een smoothie. Lees altijd goed de bijsluiter over de aanbevolen hoeveelheid of laat je hierover informeren. Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is het belangrijk om altijd eerst een arts te raadplegen voor het gebruik van adaptogenen. Voor optimale werking is het van belang naast adaptogenen ook te zorgen voor een gezonde levensstijl met gezonde voeding, een goede nachtrust en voldoende beweging en ontspanning.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.