10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Yoga voor een goede nachtrust

Knieën in

Slaaptekort is ontzettend vervelend en kan ook verschillende nadelige gevolgen met zich meebrengen. Tijdens het slapen krijgen het lichaam en de geest de kans om bij te komen van een drukke dag. Wanneer u te weinig slaapt, dan kan het lichaam mogelijk onvoldoende herstellen. Voldoende slaap is belangrijk om ons fit, energiek en gelukkig te voelen. Te weinig slaap of een slaapprobleem kan een hele grote invloed hebben op onze gemoedstoestand. Wanneer we te weinig slapen kan het slaaptekort onder andere leiden tot snelle irritatie, een verminderende concentratie en een slechtere weerstand.
Een goede nachtrust is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen liggen na een drukke dag lange tijd wakker in bed te piekeren. Dit kan ervoor zorgen dat u niet gemakkelijk in slaap valt of erg onrustig slaapt. Om u beter in slaap te helpen of om ervoor te zorgen dat u de gehele nacht rustig slaapt, zijn er verschillende middeltjes die u daar bij kunnen helpen. Een natuurlijk middel voor het aanleren van een gezond slaapritme is yoga.

De voordelen van yoga

Yoga voor het slapen gaan kan helpen tegen slapeloosheid. Yoga heeft verschillende voordelen die ervoor kunnen zorgen dat we sneller in slaap vallen en beter doorslapen. Zo kan yoga zorgen voor ontspanning. Yoga kalmeert het lichaam en de geest. Door yogaoefeningen zal het lichaam meer ontspannen waardoor we met een rustig gevoel in bed stappen en sneller in slaap kunnen vallen. Tijdens yogaoefeningen dient te worden gelet op de ademhaling. Door de juiste ademhalingstechnieken te gebruiken en rustiger te ademen, zal de gejaagdheid in het lichaam afnemen. Dit helpt om beter te kunnen ontspannen. Door middel van de houdingen bij yoga in combinatie met de ademhalingstechnieken, komen lichaam en geest in balans. Dit vermindert piekermomenten waardoor we sneller in slaap kunnen vallen.

Yogaoefeningen voor het slapengaan

Er zijn diverse yogaoefeningen die positief werken voor het slapen gaan. Belangrijk is dat de oefening rustgevend en ontspannen werkt. Hieronder drie voorbeelden van yogaoefeningen die kunnen helpen bij een betere nachtrust.

Kindhouding1. Kindhouding

Kom zitten op uw knieën met de groten tenen aan elkaar en de knieën wijd open. Beweeg vervolgens het bovenlichaam naar voren, strek de armen ook naar voren en duw uw zitbotjes tegen uw hielen. Plaats uw voorhoofd op het bed. Adem rustig in en uit en houd deze houding voor 2 minuten aan. De oefening werkt ontspannen en rustgevend.

 

 

Gebroken kaars

2. Gebroken kaars
Ga zitten tegenover een muur en houd 15 centimeter afstand. Ga liggen op uw rug en zet uw benen omhoog tegen de muur aan. Leg uw armen naast u neer en ontspan. Adem rustig door en blijf 3 minuten liggen in deze houding. Deze oefening kalmeert de geest en verlicht tevens de pijn wanneer u last heeft van uw rug.

 

 

Knieën in3. Knieën in
Ga liggen op uw rug, trek uw knieën in richting de borst. Sla uw armen om uw benen en wieg rustig van links naar rechts. Ook kunt u kleine cirkels maken. Doe dit 1 minuut lang en adem rustig door. Spreid aan het einde van de oefening uw armen en benen en val zo heerlijk in slaap.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.