10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Zonneschade en antioxidanten

Zonneschade en antioxidanten | Blog | Perfect Health

Zodra de zon begint te schijnen is het heerlijk om erop uit te gaan. Contact met de zon is fijn en belangrijk, maar kan ook schade opleveren.

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam heeft vitamine D nodig om calcium uit voeding op te nemen en is hierdoor van groot belang voor het behoud va stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij de goede werking van je immuunsysteem, spieren en celdelingsproces. De huid gaat vitamine D produceren als deze wordt blootgesteld aan ultraviolet licht van de zon, UVB-stralen. UVB-straling is anderzijds veroorzaker van verbranding van de huid en alle gevolgen van dien. Naast UVB-stralen bestaat zonlicht ook uit UVA-straling, deze straling kan collageen en elastine aantasten en op deze manier voor huidveroudering zorgen.

Zonneschade door UV-straling

In de maanden juni, juli en augustus is de zon in Nederland op zijn krachtigst. Afhankelijk van de zonkracht verbrandt de gemiddelde Nederlander in die maanden bij blootstelling aan de zon zonder zonnebescherming aan de zon al binnen 10 minuten. De zonnekracht is de sterkte van de ultraviolette straling van de zon, deze leidt ertoe dat de huid verbrandt maar de straling is niet zichtbaar. Niet alle UV-straling van de zon bereikt ons, een gedeelte wordt tegengehouden door de ozonlaag. Daarnaast zijn er kleine onzichtbare stofdeeltjes zoals roet en zwavel in de lucht die zonnestraling tegenhouden. Als gevolg van milieumaatregelen hangen er minder van die deeltjes in de lucht, hierdoor bereikt ons meer uv-straling dan 30 jaar gelden het geval was. De zonkracht is dus een stuk sterker en bij blootstelling aan de zon verbranden we dus ook een stuk sneller. Iedere keer dat je verbrandt, stijgt de kans op op serieuze gezondheidsrisico’s voor de huid.

Om toch profijt te kunnen hebben van de zon maar niet het risico op verbranding te lopen, is het belangrijk om verstandig te zonnen. Laat je huid in het voorjaar rustig wennen aan de zon, blijf zoveel mogelijk uit de zon tussen 12.00 en 15.00 uur, zorg voor bescherming met behulp van kleding of een pet of hoed én bescherm de huid met behulp van zonnebescherming en antioxidanten.

Het belang van zonnebescherming en antioxidanten

Wanneer we de huid blootstellen aan de zon, is het belangrijk om deze te beschermen met behulp van zonbescherming met SPF. Een goed product blokkeert zowel UVB-straling als UVA-straling. Een product biedt echter nooit 100% bescherming tegen de straling die we als gevolg van de zon op onze huid krijgen. Een SPF 15 houdt zo’n 93% van de straling tegen, SPF 30 zo’n 97% en SPF 50 zo’n 98%. Daarnaast worden er bij het smeren ook plekjes vergeten waardoor een SPF niet het gehele lichaam beschermt. Het restje straling dat op de huid komt activeert vrije radicalen, deze kunnen schade toe brengen en tekenen van houdveroudering versnellen. Met behulp van antioxidanten kunnen deze vrije radicalen die als gevolg van zonblootstelling ontstaan worden weggevangen.

Antioxidanten beschermen niet enkel tegen vrije radicalen die als gevolg van zonblootstelling zijn geactiveerd maar ook tegen vrije radicalen die ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld stress, roken, het drinken, van alcohol, medicijnen, ongezonde voeding en verontreinigde lucht en allerlei overige schadelijke leefstijl- en omgevingsfactoren, waaraan men dagelijks blootstaat.

Antioxidanten zijn stoffen die voornamelijk voorkomen in groente en fruit zoals vitamine C, vitamine E, bètacaroteen en selenium.  Voorbeelden van groente en fruit die vol antioxidanten zitten zijn bietjes, spinazie, broccoli, boerenkool, blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Hoe meer verschillende soorten antioxidanten je dagelijks binnen krijgt des te sterker de bescherming voor je lichaam. Daarvoor moet je dagelijks heel veel verschillende soorten groenten en fruit eten. Antioxidanten aanvullen is nog eenvoudiger met behulp van een supplement.

Het Advanced Antioxidant Complex van Perfect Health is hoog gedoseerd supplement met een brede samenstelling aan reguliere en bijzondere antioxidanten. Het supplement helpt de cellen, weefsels en organen te beschermen tegen vrije radicalen en draagt bij aan een gezonde huid, bloedvaten en gewrichten. En ja dus helpt ook (oxidatieve stress) door UV-schade te herstellen.

Ga je vandaag de zon in? Smeer je dan goed in en zorg voor voldoende antioxidanten!

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.