Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Zuiverende kamerplanten

Zuiverende kamerplanten | Perfect Health

Kamerplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ieder interieur. Planten zorgen voor sfeer in huis en de groene kleur werkt rustgevend. Wat velen niet weten is dat er ook verschillende planten zijn die de lucht kunnen zuiveren. Deze luchtzuiverende planten neutraliseren schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken. Hierdoor zorgen ze voor schonere én frissere lucht en werken deze planten ook als natuurlijke luchtverfrisser. Door schadelijke stoffen af te breken ontstaan geen onfrisse geuren in uw woning of kantoor.
Daarnaast zetten luchtzuiverende planten CO2 om in zuurstof en brengen ze waterdamp in de lucht. Dit zorgt voor verbetering van de luchtvochtigheid in een ruimte. Een groot voordeel van planten die de lucht zuiveren is dat ze dankzij de luchtzuiverende en vochtregulerende werking kunnen helpen tegen klachten als bijvoorbeeld luchtwegproblemen, droge ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen en andere problemen die door bijvoorbeeld verontreinigde lucht kunnen ontstaan.

De beste luchtzuiverende planten volgens NASA

Dat diverse planten kunnen zorgen voor een schonere lucht in huis of op kantoor blijkt ook uit de Clean Air study van NASA waarin verschillende manieren werden onderzocht om de lucht in een ruimtestation te filteren. Hierin werd ontdekt dat diverse planten chemicaliën zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht kunnen halen. Deze chemische stoffen kunnen verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Door NASA zijn verschillende soorten planten geïdentificeerd die zorgen voor een gezondere lucht.
Wij hebben hieronder 10 van deze planten voor je geselecteerd.

Lepelplant
De lepelplant oftewel de spathiphyllum is één van de beste luchtzuiveraars die er is. In het onderzoek van NASA bleken alle chemische stoffen door de lepelplant uit de lucht te zijn gefilterd. De plant is eenvoudig te verzorgen en heeft water nodig wanneer hij gaat hangen. Belangrijk om te weten is dat deze plant giftig is voor huisdieren.

Sansevieria
De sansevieria is een zeer sterke kamerplant die goed kan tegen warmte en droogte. De plant heeft weinig licht nodig en kan overal in huis worden geplaatst. De sansevieria filtert onder andere formaldehyde uit de lucht, deze stof komt voor in toiletpapier en schoonmaakmiddelen. Ook deze plant is giftig voor huisdieren.

Chrysant
De chrysant filtert diverse chemische stoffen uit de lucht en fleurt daarnaast ook nog eens de ruimte op. De plant heeft licht nodig maar moet niet direct in de zon worden geplaatst. Geef de chrysant dagelijks water. Ook de chrysant is giftig voor huisdieren.

Graslelie
De graslelie is veerkrachtige plant die de lucht zuivert. Deze plant is eenvoudig te verzorgen en ook nog eens diervriendelijk.

Drakenbloedboom
De drakenbloedboom is ideaal voor ruimtes waar weinig licht is. Geef deze plant geregeld water en hij blijft lang mooi en zuivert de lucht uitstekend. Houd deze plant wel buiten bereik van huisdieren.

Dracena frargans
De Dracena fragrans is een plant met een grote sterke stam en puntige groene bladeren. Deze opvallende kamerplant kan tot wel drie meter hoog worden. Hij zuivert onder andere benzeen en formaldehyde uit de lucht.

Klimop
De klimop komen buiten tegen maar deze plant is ook geschikt voor het zuiveren van de lucht binnenshuis. De klimop is giftig voor huisdieren.

Gerbera
De gerbera doet het uitstekend in huis of op kantoor, belangrijk is dat de gerbera voldoende licht krijgt. De plant zuivert vele stoffen uit de lucht en is diervriendelijk.
Stokpalm / bamboepalm
De stokpalm of bamboepalm heeft weinig licht nodig waardoor deze plant geschikt is voor donkere ruimtes in huis zoals de slaapkamer. De plant behoudt de donkergroene bladeren wanneer hij weinig zonlicht krijgt. De plant vormt geen gevaar voor huisdieren.

Epipremnum aureum
De Epipremnum aureum is een sierlijke klimplant voorzien van hartvormige bladeren. De plant is makkelijk te verzorgen en geschikt als hangplant waardoor hij eenvoudig buiten het bereik van huisdieren kan worden gehouden. De sierplant is namelijk giftig voor dieren.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.