Wat is rode rijst gist

Rode rijst gist is gefermenteerde rijst door Monascus purpureus gist. In het gist proces worden belangrijke bioactieve stoffen aangemaakt en hierdoor krijgt de rijst ook een dieprode kleur. In Aziatische landen wordt al eeuwenlang rode rijst gist gegeten en het wordt gebruikt als geneesmiddel. In Nederland vinden we rode rijst gist vooral terug in verschillende voedingssupplementen. Deze voedingssupplementen worden voornamelijk gebruikt voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het lichaam. Rode rijst gist is een veel gebruikt natuurlijk alternatief voor cholesterolremmers. Er zijn veel mensen die deze remmers niet willen of kunnen gebruiken en de rode rijst gist supplementen zijn dan de perfecte vervanger. Naast dat rode rijst gist wordt gebruikt om de cholesterolspiegel te verlagen heeft het ook nog andere werkingen. Het zorgt namelijk ook voor de verlaging van triglyceriden, lipoproteïne en CRP spiegels. Samen met cholesterol zijn dit de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Op een natuurlijke manier cholesterol verlagen

Cholesterol is een stof die het lichaam nodig heeft om lichaamscellen en hormonen op te kunnen bouwen. De cholesterol in het lichaam wordt vooral aangemaakt in de lever en een klein gedeelte komt binnen via voeding. Uw lever zorgt voor een evenwicht tussen de cholesterol die de lever aanmaakt en wat er aan cholesterol in het bloed komt. De productie van cholesterol in de lever wordt beïnvloed door uw eigen leefstijl. Het evenwicht kan verstoort raken door roken, een eetpatroon met veel verzadigde vetten en weinig lichaamsbeweging. Een te hoog cholesterolgehalte wordt niet alleen veroorzaakt door een slechte leefstijl. Het kan ook zijn dat erfelijke factoren hier een rol in meespelen. Daarnaast werkt het ook niet echt mee als u overgewicht, diabetes type 2 of een traag werkende schildklier hebt om het cholesterolgehalte op pijl te houden.

Om cholesterol te verlagen in het lichaam kunnen er verschillende dingen worden toegepast. U kunt eerst kijken naar wat u er zelf aan kunt doen om het cholesterolgehalte naar beneden te halen. Zo wordt het stoppen met roken, als dit wordt gedaan, aangeraden om de cholesterol te verlagen in het lichaam. Meer lichaamsbeweging wil vaak ook meewerken aan de verlaging van het cholesterolgehalte, hierbij kunt u denken aan stevig wandelen, zwemmen of fietsen. Toch is alleen het gezond leven niet altijd zinvol en is het verstandig om ook medicijnen te gebruiken om zo het cholesterolgehalte in het bloed omlaag te halen. Sommige mensen willen of kunnen die medicijnen niet nemen en daarvoor is het rode rijst gist de juiste oplossing. Wilt u uw cholesterol op een natuurlijke manier oplossen dan kunt u kiezen voor voedingssupplementen die rode rijst gist bevatten.

De kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen

Een te hoog cholesterol is een van de oorzaken waardoor hart- en vaatziekten op kunnen spelen. U kunt dit het beste voorkomen, maar als dit al te laat is, is het verstandig om hier zeker wat aan te doen. U kunt dus kiezen voor voedingssupplementen die u helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het lichaam. Vaak helpen niet alleen de voedingssupplementen, er dient naast de supplementen ook een gezonde leefstijl worden gevolgd. Niet ieder lichaam reageert even goed op rode rijst gist, het ene lichaam pakt het beter op dan het andere. Bij de ene kan de verlaging van het cholesterolgehalte dus sneller gaan en bij de ander moet er toch worden gezocht naar een andere oplossing. Wilt u graag op een natuurlijke manier de cholesterol in uw lichaam verlagen, dan is het proberen van voedingssupplementen met rode rijst gist zeker aan te raden.

Wetenschappelijke Referenties
1. Studie A
2. Studie B
3. Studie C
4. Studie D
5. Studie E
6. Studie F
7. Studie G
8. Studie H