10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wat is Glucosamine precies?

Glucosamine is een aminosuiker wat een belangrijke stof is voor het bindweefsel en kraakbeen in het lichaam. Ook helpt het met de productie van synoviale vloeistof, dit wordt ook wel gewrichtsvloeistof genoemd. Dit vocht zorgt ervoor dat de gewrichten soepel langs elkaar kunnen beweging en zo vermindert het de wrijving tussen gewrichten. Glucosamine wordt gewoon door het lichaam zelf aangemaakt, dit komt voort uit glucose en aminozuren. In 1876 werd Glucosamine voor het eerst geconstateerd in het lichaam, in 1939 kwam hier meer duidelijkheid over door verschillende onderzoeken1 die zijn uitgevoerd door Walter Haworth. Glucosamine wordt sindsdien veel gebruikt om ongemakken in de gewrichten te verminderen.

De toekomst van Glucosamine in supplementen

Glucosamine wordt aangemaakt door het lichaam, de hoeveelheid hiervan kan bij iedereen verschillen. Uit steeds meer onderzoeken2 blijkt dat als uw lichaam te weinig Glucosamine aanmaakt, dat dit een slijtende werking kan hebben op gewrichten en het kraakbeen. Ook blijkt het dat naarmate men ouder wordt de gewrichten steeds minder kraakbeen bevatten, dit kan overigens ook slijting veroorzaken. Daarnaast neemt de kwaliteit van het kraakbeen ook af als mensen ouder worden. Vaak zitten er stoffen in voedsel waardoor men er meer van binnen kan krijgen, maar dit is niet het geval bij Glucosamine. Uit recente voedingsonderzoeken3 blijkt namelijk dat men deze stof alleen extra kunt binnenkrijgen door middel van producten waar deze stof in verwerkt is. Deze Glucosamine wordt vooral verkregen uit de schilden van garnalen, krabben en andere schaaldieren. De meeste Glucosamine producten waar recentelijk onderzoek4 naar is gedaan bevatten ook Chondroïtine, deze stof tevens bevat suikers en eiwitten. De eiwitten en suikers in deze stof helpen het lichaam met het opbouwen van kraakbeen en bot. Onderzoek5 wijst uit dat als mensen gebruik maken van producten die deze stoffen bevatten, het lichaam zelf ervoor zorgt dat het lichaam extra bouwstoffen krijgt om gewrichten in goede staat te houden. Daarnaast kan het ook meewerken met het helpen herstellen van beschadigde gewrichten.

Natuurlijke wetenschap voor gewrichtsproblemen

Wanneer men veroudering van gewrichten wil tegengaan of ongemakken aan de gewrichten wil verminderen, dan tonen steeds meer studies6 aan dat mensen er goed aan doen om Glucosamine te gebruiken. Deze stof is verwerkt in verschillende producten in combinatie met andere stoffen die ook de levensduur van uw gewrichten kunnen optimaliseren. Doordat er meer Glucosamine in het lichaam komt door gebruik deze producten, kunnen de gewrichten meer soepeler bewegen. Ook vangen gewrichten hierdoor harde schokken op waardoor ze minder snel zouden slijten. Hiernaast tonen de wetenschappelijke bewijzen7 aan dat deze stof ook ongemakken in de gewrichten kan verminderen. Het kan zijn dat bij de ene persoon de stof beter wordt opgepakt dan bij de ander, maar in de loop van de tijd zullen er vrijwel altijd goede resultaten worden ervaren. Er wordt dan ook aangeraden om Glucosamine minimaal 2 tot 3 maanden te gebruiken voordat men kan oordelen of het werkt. Uit recent onderzoek8 blijkt namelijk dat Glucosamine ook even tijd nodig heeft om resultaat te laten zien. Veel van de studies concluderen dat, na 2 tot 3 maanden gebruik, in het lichaam het positieve effect van deze producten kan ervaren.

Wetenschappelijke Referenties
1. Studie A
2. Studie B
3. Studie C
4. Studie D
5. Studie E
6. Studie F
7. Studie G
8. Studie H

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.