Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Alles over Astragalus

Astragalus

Astragalus is een adaptogene plant die in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang wordt gebruikt. In de Chinese gezondheidsleer wordt Astragalus als één van de meest belangrijke kruiden op aarde gezien. De Chinese naam voor het kruid is ‘Huang Qi’, dat vertaald de gele leider betekent en verwijst naar de geelkleurige wortels van de plant. De plant heef antivirale eigenschappen die het immuunsysteem ondersteunen*. Astragalus wordt als adaptogeen kruid van oudsher gebruikt ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem, gezonde hart- en vloedvaten en meer geestelijke energie en vitaliteit. Ook in de westerse fytotherapie wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de krachtige werking van de Astragalus en wordt het kruid ook steeds vaker ingezet voor ondersteuning van de  vitaliteit en  van de weerstand.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Actieve bestanddelen van de Astragalus
  • De werking van Astragalus
  • Het gebruik van Astragalus

Actieve bestanddelen van de Astragalus

Van Astragalus wordt de wortel gebruik waarin zich de werkzame bestanddelen bevinden. Belangrijke werkzame stoffen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsbevorderende effecten van de plant zijn saponinen, polysacchariden en flavonoïden. Saponinen zijn organische verbindingen die een belangrijke immuun regulerende rol hebben. De meest voorkomende saponine in Astragalus is Astragaloside IV, die ook de hart- en leverfunctie ondersteunt[1]. Polysachariden hebben ook een belangrijke immuunregulerende werking. Flavonoïden zijn pigmentstoffen die van nature voorkomen in planten, deze werken als antioxidant. Daarnaast bevat Astragalus meer dan 100 bioactieve stoffen zoals aminozuren, glucoronzuur, en mineralen zoals magnesium, ijzer, choline en kalium.

De werking van Astragalus

Astragalus heeft een immuun regulerende functie dankzij de hiervoor genoemde belangrijke werkzame stoffen in de plant zoals polysachariden en saponines. Astragalus extract kan de aanmaak van antilichamen stimuleren in de afweerrespons en draagt hierdoor bij aan ondersteuning van het immuunsysteem*. Als antioxidant heeft Astragalus een beschermende functie, vooral voor het hart.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Het gebruik van Astragalus

De Astragaluswortel wordt traditioneel lange tijd gekookt als thee en daarna verwijderd. Het sterke extract dat ontstaat wordt gebruikt. In Nederland is Astragaluswortel niet zomaar te verkrijgen. Wel is Astragalus in gedroogde vorm te verkrijgen, waar je zelf thee van kunt zetten. Het meest effectief is om Astragalus te gebruiken in de vorm van een supplement. Astragalus supplement zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals tabletten of capsules, maar ook als zalf of zelfs in injecteerbare vorm.

Tot slot

Astragalus is een krachtige adaptogene plant met tal van actieve bestanddelen die kunnen bijdragen aan een goede vitaliteit. Als adaptogeen kan Astralgus de weerstand ondersteunen ten tijde van stress, is daarnaast een krachtig antioxidant en kan dankzij vele andere mooie eigenschappen worden ingezet ter ondersteuning van de algehele gezondheid.  

*Gezondheidsclaim is lopende

Advies nodig over het immuunsysteem?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.