Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bèta glucanen

Bèta glucanen

Een sterk en gezond immuunsysteem is van essentieel belang om je lichaam te beschermen en vitaal te houden. Het immuunsysteem beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Door het signaleren van virussen, bacteriën en schimmels wanneer deze het lichaam willen binnendringen. Het immuunsysteem is continu aan het werk om deze indringers tegen te houden of te bestrijden wanneer deze eenmaal zijn binnen gedrongen. Het immuunsysteem probeert je zo vitaal mogelijk te houden. Een gezonde levensstijl is van groot belang voor een gezond immuunsysteem. Naast een gezonde levensstijl kun je je immuunsysteem op een slimme manier ondersteunen met behulp van bèta glucanen*.

In deze blog vertellen we je meer over wat Bèta Glucanen zijn en hoe specifieke beta-d-glucanen die voorkomen in paddelstoelen, het immuunsysteem kunnen ondersteunen.  

Onderwerpen in dit artikel:

  • Wat zijn bèta glucanen?
  • Bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen
  • De werking van Bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen

Wat zijn bèta glucanen?

Bèta glucanen zijn complexe vezels (polysacchariden) die van nature voorkomen in de celwand van gisten en paddelstoelen, maar ook in granen zoals gerst en haver. Er zijn verschillende soorten bèta glucanen met verschillende effecten. De bèta glucanen uit haver, gerst en gist kunnen bijdragen aan de instandhouding van het normale cholesterolgehalte in het bloed. Bèta glucanen uit paddenstoelen kunnen een belangrijke rol spelen voor de werking van het immuunsysteem.

Bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen

In bèta glucanen zijn glucosemoleculen met elkaar verbonden via bèta verbindingen. Dit kunnen verschillende soorten verbindingen zijn. Bèta glucanen die voorkomen in (medicinale) paddenstoelen zoals reishi en shiitake hebben een zogenaamde 1-3 en 1-6 verbindingen en worden hierdoor ook wel bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen genoemd. Er zijn steeds meer studies met positieve resultaten naar de specifieke werking van deze vorm van bèta glucanen uit paddenstoelen. Uit studies blijkt dat dankzij de nodige (1,3) en (1,6) zijketens die deze bèta glucanen bevatten, zij essentiële immuun modulerende werking hebben.

Doe de Online Health CheckGratis leefstijl analyseBinnen 2 uur de uitslagNAAR ONLINE HEALTH CHECK arrow right arrow right


De werking van Bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen

Het immuunsysteem is continu aan het werk om indringers die het lichaam willen binnendringen in de gaten te houden. Wanneer de indringers zich in het lichaam willen verspreiden, komen de immuun cellen in actie en proberen te voorkomen dat deze schade aanrichten. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat het immuunsysteem uit balans raakt en hierdoor niet in staat is om goed te kunnen functioneren, waardoor ons lichaam vatbaarder wordt.

Het immuunsysteem ondersteunen kan met behulp van bèta-(1,3)-(1,6)-D-glucanen. Geconstateerd is dat deze zich hechten aan de oppervlakte van immuuncellen en dit ervoor zorgt dat de aanval beter kan worden gecoördineerd. Bèta glucanen trainen als het ware het immuunsysteem waardoor deze efficiënter en effectiever kan reageren*.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Tot slot

Uit onderzoek komt naar voren dat bèta glucanen die voorkomen in verschillende soorten paddenstoelen, krachtige immunomodulerende eigenschappen bezitten waardoor zij een gunstig effect kunnen hebben op ons immuunsysteem. Paddenstoelen worden in onder Japan en China al eeuwenlang gebruikt vanwege deze kwaliteiten. Inmiddels raakt men in de Westerse wereld ook steeds meer overtuigd van de voordelen van het gebruik dankzij de grote hoeveelheid bèta glucanen die paddenstoelen bevatten.

Profiteren van de gezondheidsvoordelen van bèta glucanen? Kies dan voor een hoogwaardig supplement voorzien van bèta glucanen uit bijvoorbeeld reishi extract, ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Immune Fote Complex van Perfect Health bevat Reishi extract, dat rijk is aan betaglucanen.

*Gezondheidsclaim is lopende

Advies nodig over het immuunsysteem?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Health Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Waarom is zomaar iets slikken niet verstandig?
De invloed van alcohol op je lichaam
Toxische wereld

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.