10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het belang van antioxidanten

Het belang van antioxidanten | Perfect Health

Antioxidanten zijn belangrijke stoffen die celschade in het lichaam helpen voorkomen of vertragen. Dit doen ze door schade te bestrijden die vrije radicalen veroorzaken in het lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan onze cellen en weefsels. De vrije radicalen vormen zich constant in het lichaam, bijvoorbeeld door de afbraak van voedingsstoffen. Een deel van de vrije radicalen heeft het lichaam nodig om virussen te lijf te gaan en een deel hiervan wordt door het lichaam geneutraliseerd. Vrije radicalen ontstaat echter ook door invloeden van buitenaf zoals roken, stress, het drinken van alcohol, het eten van ongezonde voeding, medicijn gebruik en verontreinigde lucht. Door al deze invloeden kan een teveel aan vrije radicalen in het lichaam ontstaan waardoor oxidatieve stress wordt veroorzaakt. Oxidatieve stress verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, schade aan het zenuwstelsel en andere gezondheidsproblemen. Het is dus van groot belang om ons lichaam tegen een teveel aan vrije radicalen te beschermen en oxidatie tegen te gaan met behulp van antioxidanten.

Wat zijn antioxidanten?

Het immuunsysteem doet zelf al veel om vrije radicalen tegen te gaan, bepaalde enzymen binden zich aan de vrije radicalen en breken deze af. Dit is echter niet voldoende, daarom heeft het lichaam de hulp van antioxidanten nodig. Een antioxidant is geen stof maar een verzamelnaam voor stoffen zoals vitamines, spoorelementen, flavonoïden, kruiden en overige bioactieve stoffen, die een anti-oxidatieve werking in het lichaam hebben. De term ‘antioxidant’ betekent letterlijk ‘tegen oxidatie’ en beschrijft zo de functie van de stoffen. De belangrijkste functie van de stoffen is dus het verdrijven en elimineren van de vrije radicalen in de bloedbaan, de weefsels en organen waardoor beschadiging wordt voorkomen. Op deze manier dragen antioxidanten bij aan onze gezondheid en een verbeterde weerstand en helpen het verouderingsproces te vertragen.

Hoe krijg je voldoende antioxidanten binnen?

Antioxidanten bevinden zich in verschillende soorten voeding, voornamelijk felgekleurde fruit- en groentesoorten bevatten veel antioxidanten zoals blauwe bessen, frambozen, kersen, kiwi mango, peren, grapefruit, ananas, broccoli, boerenkool, spinazie, tomaat en bietjes. Daarnaast bevatten ook andere voedingssoorten zoals kruiden, noten, peulvruchten en bepaalde soorten kruidenthee antioxidanten.

Om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is het van belang om dagelijks een brede variëteit aan fruit, groenten en overige gezonde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Wil je optimaal profiteren van de werking van antioxidanten in het lichaam, kies dan voor een supplement voorzien van antioxidanten. Advanced Antioxidant Complex van Perfect Health bevat een breed spectrum reguliere en bijzondere antioxidanten in optimale doseringen en met een hoge biologische beschikbaarheid (opneembaarheid).

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.