Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het belang van probiotica

Het belang van probiotica | Perfect Health

Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature in onze darmen voorkomen. Ze kunnen een gunstig effect hebben op je gezondheid, wanneer je deze binnenkrijgt via bijvoorbeeld gefermenteerd voedsel, zuivel of probiotica supplementen.

De darmen beschikken over een combinatie van ruim honderden miljarden goede en slechte bacteriën. Tezamen vormen deze de zogenoemde darmflora, die een rol speelt bij de vertering van voeding. Voor een goed werkende spijsvertering, stoelgang en een gezond immuunsysteem is het van belang dat de darmflora in evenwicht blijft. Wanneer sprake is van disbalans in de darmflora, kan het helpen om extra probiotica (goede bacteriën) in te nemen om zo te helpen het evenwicht in je darmen te herstellen

De belangrijkste gezondheidseffecten van probiotica

We realiseren ons het vaak onvoldoende, maar onze darmen doen veel meer dan alleen zorgdragen voor de spijsvertering en stoelgang. Je immuunsysteem bevindt zich voor 80 procent in je darmen. Veel signaalfuncties en receptoren bevinden zich in de darmen die communiceren met andere delen van je lichaam oftewel worden vanuit de darmen aangestuurd. Je moet dan ook kunnen begrijpen dat wanneer de darmflora niet in balans zijn, er verschillende lichamelijke ongemakken kunnen ontstaan. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je darmen in balans zijn en blijven voor het nastreven van een goede gezondheid. Een verstoorde darmflora kan optreden als gevolg van het slikken van antibiotica of andere medicatie, het leven een ongezonde leefstijl (stress, overgewicht, verkeerde voeding, alcohol,etc.) of omgevingsfactoren (milieuvervuiling, straling, etc). Gezonde bacteriën in de vorm van probiotica kunnen in zo’n geval de darmflora weer in balans brengen door de natuurlijke balans van de bacteriën weer te herstellen. Evenwichtige darmen dragen bij aan :

  • Een beter weerstand oftewel een sterker immuunsysteem waardoor het lichaam beter is beschermd is.
  • Beter herstel na een antibioticakuur die negatieve effecten op de darmflora heeft.
  • Vermindering van darmproblemen
  • Hulp bij het verlagen van LDL-cholesterol
  • Verminderen van vermoeidheid als gevolg van een verstoorde darmflora.

Wanneer gebruik je probiotica?

Over het algemeen krijgen de meeste mensen te weinig groente en fruit en te veel geraffineerde voedingsmiddelen binnen en bewegen zij te weinig. Om de darmflora te ondersteunen is het dan verstandig om probiotica te gebruiken. Wanneer wel sprake is van voldoende beweging en gezonde voeding maar je een periode last hebt van stress, slecht slaapt of wanneer je een antibioticakuur achter de rug hebt kan de darmflora ook hulp gebruiken in de vorm van probiotica.

Probiotica komt voor in diverse voedingsmiddelen waaronder ingemaakte groenten, kimchi, miso, zuurkool en dranken zoals kombucha, kefir en yoghurt. Deze voedingsmiddelen moeten wel regelmatig worden gegeten om ook daadwerkelijk effect te hebben. Is daar geen sprake van dan zijn probiotica supplementen zijn een stuk effectiever voor je darmflora.

Human Probiotic van Perfect Health is wereldwijd het best onderzochte probioticum. Dit vegan supplement bevat Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103, dat is geïsoleerd van de gezonde menselijke darmflora en daarom als probioticum het meest geschikt voor je darmen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.