Cyber Monday, 15% korting op alle supplementen! Code: CYBERM (excl. herhaalservice en voordeelverpakkingen)

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ingrediënten die helpen bij stress

Stress

Steeds meer mensen ervaren dagelijks te veel stress. Er zijn verschillende oorzaken en situaties die tot stress kunnen leiden: een drukke baan met hoge werkdruk, een druk privé leven of stress die wordt veroorzaakt doordat we ons continu zorgen maken en piekeren. Naast deze bekende en veelvoorkomende oorzaken ondervindt het lichaam ook stress als gevolg van externe factoren zoals een teveel aan ongezonde voedingsmiddelen, het drinken van alcohol, roken, medicatie, milieuvervuiling of blootstelling aan straling. Stress beïnvloedt de belangrijkste systemen in het lichaam, zoals de stofwisseling en het slaap- en waakritme en kan op lange termijn leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Bij stress gerelateerde ongemakken is het altijd zaak om de oorzaak een te pakken. Een gezonde levensstijl is daarbij van groot belang maar er zijn ook diverse vitaminen, mineralen en kruiden die behulpzaam kunnen zijn in stressvolle periodes of bij herstel van stress. 

Onderwerpen in dit artikel:

  • Ashwaganda
  • Rhodiola
  • Vitamine B5
  • Magnesium (bisgylcinaat)

Ashwagandha en Rhodiola

Ashwaganhda en Rhodiola staan beide bekend als adaptogenen. Adaptogenen kunnen zich aanpassen aan de behoeftes van ons lichaam, kunnen weerbaarder maken tegen stress en helpen bij vermoeidheid.*

Ashwagandha

Ashwagandha is één van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Het kruid wordt binnen de Ayurveda al eeuwenlang gebruik vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder de positieve invloed bij stress. Ashwagandha brengt tot rust en maakt weerbaarder voor zowel fysieke als mentale stress*.Onderzoeken hebben aangetoond dat Ashwagandha stress, vermoeidheid en angst significant gunstig ondersteunt in vergelijking met een placebo.

Rhodiola

Ook Rhodiola is een belangrijke plant uit de traditionele geneeskunde met een veelzijdige werking. Rhodiola wordt gebruikt om de weerbaarheid tegen oxidatieve stress te stimuleren.* Het kruid helpt ook bij psychische stress en werkt  stimulerend bij vermoeidheid en kan bijdragen aan een goede gemoedstandstoestand.

De combinatie van Ashwagandha en Rhodiola

Als adaptogenen hebben Ashwaganda en Rhodiola ieder hun eigen werken. De twee kruiden kunnen ook goed samen worden gebruikt. De werking van beide kruiden overlapt en een combinatie zorgt voor versterking van de positieve eigenschappen die ons weerbaarder maken tegen stress.

Doe de Online Vitaminen CheckGratis leefstijl analyseBinnen 2 uur de uitslagNAAR ONLINE VITAMINEN CHECK arrow right arrow right

Vitamine B5

Vitamine B5 is een wateroplosbare vitamine en maakt deel uit van de 8 vitaminen B die samen het B-complex vormen. Een andere naam voor deze vitamine is pantotheenzuur. Vitamine B is betrokken bij de energieproductie in ons lichaam en vormt een rol in de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten. De aanmaak van adrenaline die vrijkomt bij stress, vereist de aanwezigheid van vitamine B5. Bij het vaak en langdurig ervaren van stress ontstaat een verhoogde behoefte aan vitamine B5. Daarnaast staat vitamine B5 ook bekend als antistressvitamine omdat het de activiteit van het immuunsysteem versterkt en de weerstand van het lichaam tegen omstandigheden van stress verbetert en bijdraagt aan het verminderen van stressgevoelens.

Magnesium (bisgylcinaat)

Magnesium is een essentieel mineraal en is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties* en veel belangrijke functies van het lichaam. Magnesium speelt onder andere en belangrijke rol bij de normale werkingen van de zenuwen en spieren in het lichaam, het behoud van sterke tanden en botten, bij het celdelingsproces, het geheugen en magnesium zorgt er in het lichaam voor dat voedingstoffen worden omgezet in energie. Een tekort aan magnesium kan leiden tot vele uiteenlopende gezondheidsongemakken.

Magnesium speelt daarnaast ook een belangrijke rol bij stress en wordt ook wel het antistressmineraal genoemd. Bij stress gebruikt het lichaam meer magnesium dan normaal*, waardoor de magnesiumbehoefte hoger wordt. Een tekort aan magnesium maakt vervolgens ook weer gevoeliger voor stress. Bovendien helpt magnesium voor een goede nachtrust*. Deze eigenschappen maken voldoende magnesium een absolute must voor de bescherming tegen stress.  

De best opneembare vorm van magnesium is magnesiumbisglycinaat*. Deze vorm is gebonden aan een klein eiwitdeeltje (aminozuur) welke goed wordt opgenomen door de darmen.

Tot slot

In tijden van stress kunnen supplementen zorgen voor aanvulling ter voorkoming van tekorten maar ook voor ondersteuning. Het is daarbij altijd belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardig en kwalitatief supplement voorzien van de juiste concentratie aan ingrediënten voor een optimale opneembaarheid. De in deze blog genoemde ingrediënten zijn als uitzonderlijke supplementen te verkrijgen. Kies voor optimale ondersteuning bij stress voor een complex dat voorziet in alle ingrediënten.

 

Advies nodig over welke ingrediënten bij stress?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Ubiquinol
Lactose-intolerantie
Brain fog

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.