10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Olijfblad

Olijfblad

De wilde olijfboom is een kleine boom die zijn oorsprong kent in West-Azië, Syrië en Egypte. Tegenwoordig groeit deze boom op vele plekken in het Middellandse Zeegebied maar ook in Zuid-Amerika, Zuid-Australië, de Verenigde Staten en in de tropen. Aan de wilde olijfboom groeien olijven, die kunnen worden gegeten maar ook veelvuldig worden gebruikt om olijfolie van te maken. Minder bekend is dat ook de bladeren van de wilde olijfboom kunnen worden gebruikt. Deze bladeren zijn rijk aan bijzondere antioxidanten die gezondheidsbevorderende eigenschappen bieden. De boom wordt niet voor niets ook wel de ‘boom des levens’ genoemd.

Onderwerpen in dit artikel:

  • De werkzame stoffen in olijfblad
  • De gezondheidsvoordelen van olijfbladextract
  • Olijfblad(extract) gebruiken

De werkzame stoffen in olijfblad

In olijfbladeren komen verschillende soorten werkzame stoffen voor. Olijfblad bevat meerdere krachtige antioxidanten waarvan de meest belangrijkste de stof oleuropeïne is.  Deze stof zorgt voor de typische smaak van de olijven die groeien aan de boom en beschermt de olijfboom daarnaast ook tegen bacteriën en insecten. Naast het hoge gehalte aan oleuropeïne bevatten olijfblad ook andere bekende antioxidanten zoals hydroxytyrosol en resveratrol en flavonoïden zoals rutine en triterpenen.

De gezondheidsvoordelen van olijfbladextract

Uit het blad van de olijfboom wordt extract gewonnen dat verschillende gezondheidsvoordelen kent, waarvan de meeste worden toegeschreven aan de belangrijkste antioxidant: oleuropeïne. Dit krachtige antioxidant biedt bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ondersteunt hierdoor ons immuunsysteem*. De combinatie van de verschillende antioxidanten in olijfbladeren kunnen bijdragen aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten* en hebben een gunstige werking op de bloeddruk en cholesterolspiegel*. Dankzij aanwezigheid van de verschillende looistoffen, is olijfbladextract goed voor een evenwichtige darmflora en ter ondersteuning van de spijsvertering*. Ook kan olijfbladextract een verzachtende werking op de luchtwegen bieden*.

Immune Forte ComplexOndersteunt het immuunsysteem en helpt de weerstandBevat Echinacea, Astragalus, Vlierbes, Olijfblad, Reishi, KnoflookKrachtige kruiden en een extra hoge dosering zinkVoor dagelijks gebruik of kortstondig intensief gebruikNu bestellen arrow right arrow right

Olijfblad(extract) gebruiken

Olijfblad wordt verkocht als gedroogde bladeren, als thee of als olijfbladextract dat wordt gewonnen uit de bladeren. Olijfbladextract is verkrijgbaar in supplementvorm. Kies voor een hoogwaardig supplement met hoge concentratie oleuropeïne om optimaal te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen die olijfblad biedt.

*Gezondheidsclaims zijn lopende.

Advies nodig over olijfblad(extract) gebruiken?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.