Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Tips voor een healthy lifestyle

Tips voor een healthy lifestyle | Blog | Perfect Health

Tips voor een healthy lifestyle

Veel mensen starten het jaar met goede voornemens die velen uiteindelijk niet lang volhouden. Aan een goed voornemen zoals stoppen met roken of afvallen ligt vaak ten grondslag dat iemand gezonder wil leven en zich lekkerder in zijn vel wil gaan voelen. Enkel door rigoureus te stoppen met een bepaalde gewoonte pak je de kern niet aan. De basis van je gezond en goed voelen is een healthy lifestyle. Wij raden dan ook iedereen aan om te starten met het goede voornemen van een gezonde leefstijl die uit verschillende factoren bestaat. Met dit goede voornemen kun je ieder moment van het jaar starten. Maak jij de keuze om hiermee te starten, dan zul je hier je leven lang profijt van hebben.

Hieronder onze tips die de basis vormen voor een gezonde leefstijl. Wanneer je deze op jouw manier toepast in je dagelijks leven, stap je gemakkelijk in deze gezonde leefstijl waardoor je je op dagelijkse basis fit, gezond en gelukkig zult voelen.

Gezonde voeding
De basisregel voor een healthy lifestyle is natuurlijk gezonde voeding. Daarbij is het van belang om te kiezen voor pure voeding met de juiste voedingswaarden in plaats van ongezonde bewerkte voedingsproducten die enkel vullen en niet voeden. Eet zoveel mogelijk plantaardige onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, zaden, pitten en peulvruchten. Eet gevarieerd zodat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt. Met een gezond voedingspatroon als basis is het natuurlijk geen probleem om af en toe eens te genieten van een product dat minder gezond en voedend is.

Een gezond voedingspatroon kan worden aangevuld met behulp van supplementen die helpen in het optimaliseren van belangrijke voedingsstoffen die je  binnenkrijgt. Benieuwd welke supplementen voor jou bijdragen aan een gezonde leefstijl? Perfect Health helpt je daar graag bij.

Beweging en sport
Een gezond lichaam heeft ontzettend veel baat bij lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging is mogelijk op allerlei manieren. Je kunt gaan wandelen of fietsen in de natuur maar ook sporten behoort tot de mogelijkheden. Voldoende beweging draagt bij aan een gezond lichaamsgewicht en kan de kans op verschillende lichamelijke aandoeningen verminderen. Daarnaast zijn sport en beweging ook nog eens ontzettend goed voor de psychische gezondheid. Door sport en beweging vindt er toename plaats van verschillende neurotransmitters waaronder endorfine, dopamine en serotonine die onder andere kunnen zorgen voor een beter humeur en geluksgevoel.

Kies voor een manier van beweging of sport die voor jou goed voelt en waar je plezier aan beleefd. Houd je van wandelen, fietsen of hardlopen? Stel je zelf dan continu doelen en hou je vorderingen bij met behulp van een app. Maak het nog leuker door samen met iemand te bewegen en continu te kiezen voor nieuwe routes. Sporten is ook mogelijk op allerlei verschillende manieren. Start je dag goed met wat stretch oefeningen of een online yogaklasje, meld je aan bij een sportschool in de buurt of kies natuurlijk voor een (team)sport die helemaal bij jou past. Door beweging en sporten leuk te maken, zul je dit zonder moeite volhouden.

Ga de natuur in
Een tip die eigenlijk hoort bij de vorige tip omtrent beweging is; ga de natuur in. Wandelen in de natuur levert ontzettend veel voordelen op. Frisse lucht is ontzettend goed voor ons en in de buitenlicht doe je extra vitamine D op wat bijdraagt aan sterke botten en verbetering van het immuunsysteem. Daarnaast zorgt frisse lucht voor positieve energie en helpt het onze eetlust en slaap te reguleren.

Mediteren
Naast voldoende beweging is ook voldoende ontspanning ontzettend belangrijk voor een healthy lifestyle. Ontspannen kan op allerlei manieren; voor de één is een wandeling in de natuur ontspannend, terwijl de ander het liefste met een boek of kijkend naar een serie op de bank ligt om te ontspannen.

Een tip die zorgt voor nog meer ontspanning en balans is mediteren. Meditatie doe je over het algemeen zittend of liggend met gesloten ogen waarbij je je aandacht brengt naar dit moment. Dit zorgt voor een betere connectie tussen het lichaam en de geest. Wil je beginnen met meditatie dan zijn er verschillende apps met begeleide meditaties die je daarbij kunnen helpen. Maak van mediteren een gewoonte, mediteer dagelijks zo’n 10 minuten en je zult al snel een gevoel van rust en ontspanning ervaren.

Blijf nieuwe dingen leren
Een healthy lifestyle gaat niet enkel om het gezond houden van je lichaam maar ook van je hersenen. Voor een gezond brein is het van belang om gezond te eten, voldoende te slapen, maar om je brein echt gezond te houden en je geheugen op peil te verbeteren, is het ook van belang om nieuwe dingen te blijven leren. Een brein dat nieuwe dingen leert, maakt nieuwe verbindingen aan. Je versterkt hiermee je hersengebieden die van belang zijn voor het werken van informatie en het verbetert de communicatie tussen belangrijke hersengebieden. Er zijn oneindig veel nieuwe dingen te leren. Leer een nieuwe taal, het bespelen van een instrument, maak een puzzel of speel een uitdagend spel en blijf je zelf uitdagende doelen stellen.

Hierbij – maar ook bij al het voorgaande – geldt: maak plezier. Wanneer je jouw gezonde leefstijl en alles wat daarbij komt kijken als fun gaat zien, zorgt dit voor alleen nog maar meer voordelen. Door plezier te maken maakt je lichaam net als tijdens het wandelen de verschillende neurotransmitters aan die zorgen voor een geluksgevoel en die je algehele gemoedstoestand positief beïnvloeden.

Een gezondheidscheck

Pas je al het hiervoor genoemde voor een healthy lifestyle toe? Dan is de kans groot dat het goed gesteld is met je gezondheid. Het kan in je voordeel werken door te weten hoe je gezondheid er precies voor staat. Dit kan met behulp van een gezondheidscheck. De Premium Health Check van Perfect Health bestaat uit een compleet bloedonderzoek waarmee je een duidelijk inzicht in jouw gezondheid krijgt en antwoord krijgt op de vragen wat jouw lichaam nodig heeft en welke voedingsstoffen kunnen bijdragen aan jouw optimale gezondheid. Pas het advies toe en jouw healthy lifestyle is nóg meer afgestemd op jouw specifieke behoefte.

 

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.