10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ubiquinol

Ubiquinolv

Ubiquinol is een vetoplosbare vitamine achtige stof en de actieve vorm van co-enzym Q10. Het stofje wordt door het lichaam zelf geproduceerd en komt voor in iedere lichaamscel waar het een belangrijke ondersteunende rol speelt. Het lichaam produceert in normale omstandigheden voldoende ubiquinol maar de aanmaak kan in situaties onvoldoende zijn en neemt naarmate de leeftijd toeneemt ook af.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Wat is ubiquinol
  • Het belang van ubiquinol
  • Ubiquinol in voeding en supplementen

Wat is ubiquinol

Het co-enzym Q10 komt voor in twee verschillende vormen: ubiquinol en unquinone. Ubiquinol is een niet-geoxideerde en actieve vorm die meteen gebruikt kan worden en unquinone is een geoxideerde vorm die eerst moet worden omgezet in een actieve vorm. De bioactieve vorm ubiquinol is gebruiksklaar en wordt goed opgenomen in de darmen. Ubiquinol wordt door het lichaam zelf aangemaakt is aanwezig in bijna alles wat we eten, maar in slechts in kleine hoeveelheden.

Het belang van ubiquinol

Ubiquinol een belangrijk nutriënt en aanwezig in elke cel van het lichaam. De Europese regelgeving staat ons niet toe specifieke gezondheidsclaims te maken over Q10 in supplementvorm, waardoor onze informatie hierover beperkt is. Echter, als je je realiseert dat je lichaam bestaat uit miljarden cellen, waar Q10 een essentiële rol in speelt, en dat de productie van Q10 afneemt met de leeftijd, kun je zelf conclusies trekken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Q10-supplementen bijzonder populair zijn bij mensen vanaf 40 jaar.

Ubiquinol in voeding en supplementen

Ubiquinol wordt door het lichaam zelf aangemaakt maar er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat de productie niet optimaal verloopt. Het lichaam heeft bij intensief sporten een verhoogde behoefte aan ubiquinol, andere factoren die zorgen voor een grotere behoefte zijn onder andere langdurige stress, roken of een ongezond voedingspatroon. Daarnaast neemt de productie van ubiquinol af vanaf de leeftijd van 30 jaar. Hoeveel ubiquinol het lichaam nodig heeft, is afhankelijk van persoon tot persoon. Ubiquinol komt voor in zowel dierlijke- als plantaardige producten. Goede bronnen van ubiquinol zijn orgaanvlees, vette vis, broccoli, spinazie en zuivelproducten. Maar ubiquinol in de vorm van een voedingssupplement kan een welkome aanvulling zijn.

Het beste ubiquinol supplement is Kaneka ubiquinol. Het Japanse bedrijf Kaneka doet al dertig jaar onderzoek naar de werking van de stof. Het is het enige bedrijf dat natuurlijke ubiquinol aanbiedt dat is gefermenteerd met behulp van gist. Dat is bijna niet mogelijk omdat ubiquinol oxideert bij blootstelling aan lucht of licht en hierdoor zijn werking verliest. Kaneka is er in staat om een proces te ontwikkelen waarbij de stof niet aan lucht en licht wordt blootgesteld. Dit resulteert in een ubiquinol supplement dat bio-identiek is aan het co-enzym Q10 dat van nature in ons lichaam aanwezig is en hierdoor uitstekend wordt opgenomen.

Tot slot
Ubiquinol is een stof die door het lichaam zelf wordt geproduceerd en een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de productie van ubiquinol niet optimaal verloopt en suppletie gewenst kan zijn. Kies altijd voor een supplement van hoogwaardige kwaliteit. Kaneka ubiquinol is de best opneembare vorm van ubiquinol die bio-identiek is aan het enzym dat van nature aanwezig in ons lichaam.

Advies nodig over ubiquinol?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.