10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vitamine B2

vitamineB2

Vitamine B2 maakt onderdeel uit van het vitamine B-Complex, de overkoepelde term voor de acht vitamines B. De acht vitamines B hebben elk hun eigen nummer. Vitamine B2 is de tweede vitamine B en een andere naam voor deze vitamine is riboflavine. Vitamine B2 is onder andere nodig om het lichaam van energie te voorzien, maar heeft nog meer functies. Waar vitamine B2 allemaal goed voor is, waar de vitamine in voorkomt en hoeveel vitamine B2 u nodig heeft, leest u in deze blog.

Waar is vitamine B2 goed voor?

Vitamine B2 is van groot belang voor het ondersteunen van het energieniveau en helpt bij vermoeidheid. Het speelt een belangrijke rol bij het vrijmaken van energie voor het lichaam uit eiwitten, koolhydraten en vetten. Verder is de vitamine belangrijk voor het gezichtsvermogen, de vitamine kan helpen de kans op bepaalde oogaandoeningen te verminderen. Ook werkt vitamine B2 als een antioxidant die schadelijke vrije radicalen in het lichaam tegengaat en lichaamscellen beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast speelt de vitamine een rol bij de instandhouding van rode bloedcellen en de opbouw van zenuwcellen en speelt vitamine B2 een rol bij het in stand houden van collageenwaarden wat zorgt voor gezond haar en een gezonde huid.

Waar zit vitamine B2 in?

Vitamine B2 komt voor in melk en melkproducten, vlees, brood en graanproducten, fruit, groente en eieren. Deze producten bevatten allen veel vitamine B2. De vitamine kan niet goed tegen licht en is oplosbaar in water. Bij langdurige blootstelling aan (zon)licht kan maar liefst 20 tot 80% van de vitamine in het voedingsmiddel verloren gaan. Het is daarom belangrijk om de producten op een donkere plek te bewaren. Omdat de vitamine oplosbaar is in water, is het belangrijk dat wanner u bijvoorbeeld groente kookt, deze in slechts een kleine hoeveelheid water te koken en niet te kleine stukken. Dit zorgt ervoor dat de meeste vitamines behouden blijven.

De benodigde hoeveelheid vitamine B2
Het blijkt dat o.a. ouderen niet altijd voldoende vitamine B2 via voeding binnenkrijgen. In dat geval is aanvulling via supplementen aan te raden. Een tekort aan vitamine B2 kan leiden tot irritaties van de huid, bijvoorbeeld bij de mondhoeken. Ook kan het vermoeidheidssymptomen geven en leiden tot verlaging van het hemoglobinegehalte. Hemoglobine is de rode kleurstof in het bloed dat zuurstof in het bloed van de longen naar de cellen vervoert en is dus van groot belang. Er zijn geen nadelige gevolgen bekend van een te hoge inname aan vitamine B2.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.