Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Waarom is zomaar iets slikken niet verstandig?

Waarom is zomaar iets slikken niet verstandig

Voedingssupplementen zijn een welkome aanvulling op een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Voedingsmiddelen uit de natuur bevatten veel voedingstoffen, zoals vitaminen en minerale, die we nodig hebben. Helaas bevat onze voeding steeds minder voedingswaarde. Dit heeft verschillende redenen.

Ten eerste is onze landbouwgrond in de loop der jaren uitgeput waardoor voedingsmiddelen steeds minder voedingsstoffen bevatten. Daarnaast zijn veel van onze producten bewerkt, waardoor minder voedingsstoffen overblijven en chemische voedingstoffen bevatten die moeilijker zijn om te verteren. Ook nemen de vrije radicalen in onze leefomgeving toe die schade kunnen aanbrengen in ons lichaam. Ook wel oxidatieve stress genoemd. Om deze vrije radicalen in ons lichaam af te voeren worden extra voedingsstoffen gebruikt waardoor het risico op tekorten ontstaan. Dagelijks staan we onderhevig aan leefstijl en omgevingsfactoren, die leiden tot oxidatieve stress. Denk aan, verkeerde voeding, stress, overgewicht, alcohol, medicijnen, te weinig beweging, milieuvervuiling, straling. Deze vragen om een grotere behoefte voedingsstoffen, ter bescherming van je lichaam. Voornamelijk antioxidanten, deze hebben de eigenschap vrije radicalen te neutraliseren.

Een tekort aan belangrijke voedingsstoffen kan leiden tot uiteenlopende gezondheidsongemakken. Vanuit dit perspectief is een aanvulling met voedingssupplementen geen overbodige luxe, het vult onder andere voedingstekorten waar nodig aan. Het is daarbij echter niet verstandig om zomaar supplementen te gaan slikken. Het ene supplement is het andere niet en ook is ieders behoefte anders. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij het gebruik van supplementen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Onderzoek en advies
    • Bloedonderzoek
    • Darmonderzoek
    • Advies op maat naar persoonlijke behoefte
  • Hoogwaardige supplementen

Onderzoek en advies

Iedereen staat in een bepaalde mate onderhevig aan leefstijl- en omgevingsfactoren die een negatieve impact hebben ons lichaam. De een meer dan de ander. Ook speelt de genetische component een rol, zo is de een sterker dan de ander. Dat wil zeggen: ieder lichaam is anders en heeft een persoonlijke behoefte aan voedingsstoffen. Met welke supplementen je jouw lichaam het beste kunt ondersteunen is geheel afhankelijk van je persoonlijke gezondheidssituatie.

Bepalend is bijvoorbeeld of je gezondheidsrisico’s loopt, hoe je organen en lichaamsprocessen functioneren en of sprake is van een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Bloed en ontlasting bevatten ontzettend veel gezondheidsinformatie. Als je deze uitgebreid laat onderzoeken krijg je een nauwkeurig en betrouwbaar inzicht in je gezondheid. Op basis van deze kun je onderbouwd en doelgericht supplementen selecteren die in het voordeel zijn van jouw persoonlijke gezondheid.

Bloedonderzoek

Je bloed is letterlijk de spiegel van je gezondheid. Een bloedonderzoek waarbij verschillende bloedwaardes worden onderzocht, biedt dan ook ontzettend veel gezondheidsinformatie. De uitslag biedt inzicht in eventuele gezondheidsrisico’s die je loopt, hoe je lichaamsprocessen functioneren of dat er een tekort aan bepaalde voedingsstoffen is. Met dit inzicht kunnen oorzaken worden aangepakt en tekorten worden aangevuld door middel van voedingssupplementen. Door regelmatig je bloed te laten onderzoeken, kunnen gezondheidsrisico vroegtijdig worden opgespoord en gunstig ondersteund met specifieke voedingssupplementen.

Doe de Bloed Health CheckUitgebreid bloedonderzoekPrikpunt in de buurtBinnen 48 uur de uitslagTelefonisch consult + supplementen adviesBESTEL BLOED HEALTH CHECK arrow right arrow right

Darmonderzoek

Je darmen bepalen een groot deel van je gezondheid. Ze verzorgen je stoelgang en spijsvertering, sturen diverse lichaamsfuncties aan, maar liefst 80% van je immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Je darmen worden dan ook niet voor niets je tweede brein genoemd. Gezonde darmen zijn dus van groot belang voor een gezond en goed functionerend lichaam. Er zijn tal van oorzaken die je darmen kunnen verstoren en ongemakken kunnen veroorzaken. Met behulp van een darmonderzoek krijg jij inzicht in de gezondheid van je darmen. Een darmonderzoek is een uitgebreid ontlastingsonderzoek dat diverse darmwaardes onderzoekt. De uitslag van een darmonderzoek geeft weer hoe het gesteld is met de gezondheid van je darmen en waar eventuele ongemakken vandaan komen. Op basis van dit inzicht kan worden bepaald met welke supplementen je je darmen het best kunt ondersteunen.

Veel mensen doen pas een darm onderzoek als er darmongemakken zijn, maar het is vanuit een preventief oogpunt heel belangrijk om te zorgen voor een goede darmgezondheid.

“Alles begint in je darmen, je darmen bepalen grotendeels je gezondheid”

Doe de Darm Health CheckUitgebreid ontlastingsonderzoekThuis sample afnemenBinnen 7 dagen de uitslagTelefonisch consult + supplementen adviesBESTEL DARM HEALTH CHECK arrow right arrow right

Wil je het helemaal goed doen? Combineer dan een uitgebreid bloed- en ontlastingsonderzoek. Dan krijg je het meest complete inzicht in je gezondheid.

Hoe meer je weet, hoe beter je gezondheidsplan daarop kunt afstemmen!

Online Health Check

Met de Online Health Check weet je precies wat je nodig hebt. We krijgen inzicht in je persoonlijke leefstijl & weten precies welke supplementen voor jouw gezondheid belangrijk zijn.

Doe de Online Vitaminen CheckGratis leefstijl analyseBinnen 2 uur de uitslagNAAR ONLINE VITAMINEN CHECK arrow right arrow right

Advies op maat naar persoonlijke behoefte

De uitslag van een bloed- of darmonderzoek biedt een hoop inzichten. Echter is het verstandig je uitslagen te laten analyseren door een deskundige, zodat deze je een persoonlijk gezondheidsadvies op maat kan geven. Onderdeel van dit advies zijn de voedingssupplementen die jouw lichaam gunstig en doelgericht kunnen ondersteunen.

Laat je daarom altijd adviseren voor je overgaat tot het slikken van supplementen.

Hoogwaardige supplementen

Heb je op basis van onderzoek en advies inzicht in de supplementen die jou in jouw persoonlijke situatie het beste kunnen ondersteunen en wil je deze aanschaffen, dan is het van groot belang om te kiezen voor hoogwaardige supplementen. Er zijn ontzettend veel supplementen op de markt die variëren in kwaliteit. Voor de beste opneembaarheid kies je voor voedingssupplementen met vitaminen en mineralen in organische verbindingen. In deze vorm zijn vitaminen en mineralen beter opneembaar. Let daarnaast voor optimale doseringen, hoge biologische beschikbaarheid en supplementen zonder onnodige toevoegingen voor het beste resultaat. Kies voor extracten die hoog gestandaardiseerd zijn op de bioactieve (werkzame) stoffen en ga bij voorkeur voor een gepatenteerd keurmerk. Deze staan voor kwaliteit en zijn in wetenschappelijke studies goed onderzocht. “Kwaliteit is het belangrijkste ingrediënt” als het gaat om het gebruik van voedingssupplementen.

Vrijblijvend consult welk onderzoek bij je past?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.