Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wist je dat darmen bepalend zijn voor je algehele gezondheid?

stoelgang ph

Je darmen verzorgen véél meer voor je gezondheid dan alleen de spijsvertering en de stoelgang. Zo bevindt 80 procent van je immuunsysteem zich in je darmen. Ook bevinden zich in je darmen veel receptoren en signaalcellen die communiceren met andere delen van je lichaam. Wanneer je darmflora niet in evenwicht is, kunnen er daarom verschillende ongemakken ontstaan. Alles begint in je darmen en juist daarom is het van vitaal belang je darmen in evenwicht te houden!

Hoe raken je darmen uit evenwicht?

In onze darmen leven goede en slechte bacteriën. Zo lang de goede bacteriën in de meerderheid zijn, is de darmflora in evenwicht. Helaas staan we tegenwoordig steeds meer onderhevig aan leefstijl- en omgevingsfactoren zoals stress, verkeerde voeding, medicijnen, alcohol, roken en overgewicht. Deze factoren kunnen eenvoudig onze darmflora uit evenwicht brengen. Een disbalans in de darmflora verhoogd het risico op gezondheidsproblemen. Gezonde bacteriën in de vorm van probiotica kunnen  in zo’n geval de darmflora weer in evenwicht brengen door de natuurlijke balans van de bacteriën weer te herstellen. Evenwichtige darmen dragen bij aan:

  • Een betere weerstand oftewel een sterker immuunsysteem waardoor het lichaam beter is beschermd is.
  • Een beter herstel na een antibioticakuur die negatieve effecten op de darmflora heeft.
  • Vermindering van darmproblemen
  • Hulp bij het verlagen van LDL-cholesterol
  • Verminderen van vermoeidheid als gevolg van een verstoorde darmflora.

Maar hoe weet je nou eigenlijk of je darmen uit evenwicht zijn? Er zijn een aantal signalen die kunnen wijzen op een disbalans in je darmflora. Heb je bijvoorbeeld vaak ongemakken in je buik en maag, winderigheid, diarree of een opgeblazen gevoel? Dat zijn vaak de meest duidelijke aanwijzingen dat je darmen niet in evenwicht zijn. Maar ook signalen als bijvoorbeeld last van je gewrichten, makkelijk aankomen in gewicht, nervositeit en gevoeligheid voor bepaalde voeding kan duiden op een disbalans in je darmen.

Hoe breng je darmen in evenwicht en hoe houd je ze in evenwicht?

Voor een goede darmflora is gezonde voeding van groot belang. In je darmen bevinden zich honderden soorten bacteriën, die in miljarden aantallen leven in je darmen. Deze bacteriën hebben allemaal een andere rol in je gezondheid en hebben ieder andere voedingsstoffen nodig om te overleven. Het is daarom belangrijk om gevarieerd te eten. De beste voedingsstoffen voor een gezonde darmflora zitten in groenten en fruit. Deze zijn rijk aan vezels, die niet door je lichaam kunnen worden verteerd. Vezels ondersteunen de hele spijsvertering en zorgen dat er niet te veel resten achterblijven in de darmwand. Wanneer je bijvoorbeeld veel vlees eet en weinig groente, kan het voorkomen dat er veel voedingsresten in de darmwand blijven zitten. In dit geval heb je vaak last van een moeizame stoelgang. Vezels kunnen in dit geval helpen om de resten weer te verwijderen. Naast variatie in voeding is het belangrijk om iedere dag genoeg water te drinken, het liefst 2 liter per dag. De bacteriën in de darmen functioneren beter in een waterrijke omgeving. Een tekort aan vocht (water) kan leiden tot verstoppingen en daarmee tot vertraging van de spijsvertering. Dat suikers niet goed zijn voor ons lichaam is natuurlijk al bekend. Suiker dient namelijk als voeding voor de slechte bacteriën en schimmels in de darmen. Het gaat dan vooral om de onnatuurlijke suikers zoals frisdrank, snoep en koek. Daarnaast hebben ook de koolhydraten is wit brood en pasta’s zoals macaroni een schadelijk effect. Deze voeding brengt de darmen uit evenwicht en voeden de schadelijke schimmels.

Probiotica om jouw darmen weer in evenwicht te brengen

Over het algemeen krijgen de meeste mensen te weinig groente en fruit en te veel geraffineerde voedingsmiddelen binnen en bewegen ze te weinig. Om de darmflora dan in evenwicht te houden en te ondersteunen is het verstandig om probiotica te gebruiken. Wanneer wél sprake is van een gezonde levensstijl en gezonde voeding maar je een periode last hebt van stress, slecht slapen of wanneer je net een antibioticakuur achter de rug hebt, kan de darmflora ook goed hulp gebruiken in de vorm van probiotica.

Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in je darmen voorkomen en die je als supplement kunt innemen. Probiotica helpt het natuurlijke evenwicht in je darmen te herstellen. Omdat onze voeding tegenwoordig steeds minder goede bacteriën bevat, is een aanvulling met goede probiotica geen overbodige luxe.

Human Probiotic van Perfect Health is wereldwijd het meest onderzochte probioticum. Dit 100% vegan supplement bevat Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103, dat is geïsoleerd van de gezonde menselijk darmflora en daarom als probioticum het meest geschikt voor je darmen. Iedere capsule van Human Probiotic bevat meer dan 12 miljard goede bacteriën.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.