10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Zaagbladpalm

Zaagbladpalm of Serenoa repens (Latijnse benaming) is een palm die in het zuidoosten van de Verenigde Staten voorkomt. Andere benamingen voor zaagbladpalm zijn dwergpalm, zegepalm, zaagpalm of Saw Palmetto (Engelse benaming). De palm groeit uit een kruipende wortelstok en beschikt over bladeren met scherpe zaagtand achtige kartels, vandaar de naam ‘zaagpalm’. Aan de palm groeien olijfgroene eenzadige bessen met een geelgroene kleur die verandert in een blauw paarse kleur wanneer de bessen rijp zijn. De rijpe bessen worden al sinds oudsher gebruikt als basis voor natuurlijke geneesmiddelen. Zo wordt het extract uit de vrucht van de zaagbladpalm voornamelijk gebruikt als middel bij prostaatproblemen en dan specifiek wanneer er sprake is van een goedaardige prostaatvergroting.

Werkzame stoffen in zaagbladpalm

De gedroogde vruchten van de zaagbladpalm bevatten een groot aantal werkzame stoffen. Zo bevat het extract fytosterolen, dit zijn bioactieve stoffen uit planten. Aanwezige fytosterolen zijn de delta-7-steroïden, delta-5-steroïden, betasitosterol en een aantal derivaten daarvan zoals stigmasterol en campestrol, daucosterol, lupeol, lupenon, methylcycloartenol. Daarnaast bevat de vrucht verschillende gezonde, vette oliën zoals oleïnezuur, laurinezuur, myristinezuur, palmitinezuur en linolzuur. Ook bevat het flavonoïden oftewel antioxidanten zoals isoquercitrine, D-glucosiden en rhoifoline.

De gezondheidsvoordelen van zaagbladpalm

Het zaagbladpalmextract kan positieve invloed hebben bij prostaatongemakken. Veel mannen krijgen te maken met een vergroting van de prostaat waarbij er diverse ongemakken kunnen optreden. Zo moet men vaker urineren maar kunnen er ook ongemakken ontstaan tijdens het plassen. Een prostaatvergroting vindt plaatst doordat testosteron wordt omgezet in DHT, een prostaat vergrotende stof. Zaagbladpalm kan de omzetting van testosteron naar DHT verminderen wat erin resulteert dat vergroting van de prostaat wordt geremd. Ook werkt zaagbladpalm als vocht afdrijvend middel en is het een antiseptische stof voor de urinewegen waardoor het kan worden gebruikt voor ongemakken aan de blaas en urinewegen. Doordat zaagbladpalm de omzetting van testosteron naar DHT vermindert, is een bijkomend gevolg dat haarverlies wordt geremd. Zaagbladpalm wordt daarom ook gebruikt om kaalheid te bestrijden.

De meest voorkomende vorm voor inname van zaagbladpalm is door middel van een capsule, eventueel gecombineerd met andere kruiden, extracten of hulpstoffen. Prostate Support van Perfect Health is een product dat zaagbladpalm bevat gecombineerd met nog meer plantenextracten voor een optimale werking.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.