Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Boswellia

Boswellia

Boswellia is een extract afkomstig van de boswellia serrata boom. Deze kleine boom staat ook wel bekend als de wierookboom en komt vooral voor in Noord-India, maar groeit ook in delen van Afrika en in enkele Arabische landen. Uit de boswellia wordt wierook gewonnen. In de bast van de boom worden kerven gemaakt, uit de sneden in de schors druppelt een witte, vloeibare hars. Deze druppels kristalliseren na enige tijd tot bruine harskorrels welke worden gebruikt als wierook. Naast het gebruik van Boswellia als wierook, biedt het ook diverse gezondheidsvoordelen en speelt boswellia om die reden al duizenden jaren een grote rol in de Indiase ayurvedische geneeskunde.

Waar is Boswellia goed voor?

Boswelliazuur is het werkzame bestanddeel in de harskorrels van de boswellia serrata boom. Deze substantie remt de productie enzymen die een grote rol spelen bij de aanmaak van leukotriënen in het lichaam. Leukotriënen zijn vetachtige stoffen in het lichaam die een rol spelen in de gezondheid van bloedvaten, de gewrichten en luchtwegen. Te veel enzymen kunnen onder andere leiden tot ongemakken in de gewrichten. Boswellia kan dan ook bijdragen aan het verbeteren van gewrichtsproblematiek. De voorkeur heeft dan ook boswellia te combineren met andere stoffen die gunstig zijn voor de gewrichten, zoals kurkuma. Ook helpt boswellia bij het beschermen van de darmwand en voor een goede darmwerking. Daarnaast is boswellia ook nuttig voor een goede cholesterolspiegel.

Gebruik van Boswellia

Boswellia kan in verschillende vormen worden gebruikt. In de meeste gevallen wordt boswellia gebruikt als supplement in de vorm van een capsule. Boswellia kan veilig worden ingenomen, wel moet u rekening houden met eventuele bijwerkingen. Boswellia kan zwaar op de maag vallen. Mensen met een gevoelige maag kunnen na inname mogelijk last krijgen van maagklachten, diarree of winderigheid. Een normale dagdosering ligt tussen de 900 mg en 1200 mg. Voor het innemen van boswellia capsules wordt aangeraden dit samen met olie te doen, zoals visolie. De werkzame stof wordt door de combinatie met olie beter opgenomen door het lichaam. Boswellia is ook als ingrediënt toegevoegd aan het Advanced Antioxidant Supplement van Perfect Health. Boswellia komt in dit supplement nog beter tot zijn recht omdat het een brede variëteit van dit soort bijzondere stoffen (zoals kurkuma, resveratrol, groene thee en nog veel meer) bevat. Door deze stoffen ontstaat er een synergetische werking ontstaat.

Advanced Antioxidant Support is een breed samengesteld hoogwaardig antioxidant complex en kan door iedereen gebruikt worden die extra aandacht aan zijn of haar cel bescherming wil geven. In het bijzonder bescherming van weefsels die relevant zijn voor invloeden van buitenaf.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Curcuma
Zink
Cortisol de oorzaak van slechte slaap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.