10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Goede energiehuishouding i.c.m. supplementen

Iedereen voelt zich wel eens vermoeid. Je lichaam geeft op dat moment aan dat het allemaal even teveel wordt. Vermoeidheid kan ontstaan door verschillende omstandigheden zoals zware lichamelijke inspanning, weinig lichaamsbeweging, drukke periodes of onvoldoende variatie in dagelijkse voeding.

Juiste energiehuishouding

Een goede energiehuishouding is erg belangrijk. Hoe deze energiehuishouding eruit ziet is voor iedereen anders. Wat voor de een normaal is, kost bij de ander misschien veel meer energie. Voor een goede energiehuishouding is het erg belangrijk dat je je energie goed verdeeld over iedere dag, week en maand. Wees er bewust van hoeveel energie bepaalde activiteiten jou kosten. Een goede verdeling zorgt ervoor het uitvoeren van deze activiteiten uiteindelijk zo min mogelijk energie kost. Wanneer jouw energiebalans in orde is, ben jij in staat om jouw werkzaamheden optimaal uit te voeren. Ook lukt het om indien nodig, meer inspanning te leveren. Daarnaast draait alles om je eigen enthousiasme en veerkracht. Wanneer jij je goed voelt, straal je dit vaak ook uit. Dit geeft je weer meer energie.

Voor een goede energieverhouding is het belangrijk om je eigen grenzen te kennen. Wanneer jij deze aan durft te geven voorkom je dat jouw energiepeil te laag wordt. Zorg ook voor een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast is het erg belangrijk om voldoende te bewegen en op tijd te ontspannen. Ontspanning is één van de belangrijkste factoren voor een goede energiehuishouding.

Een verstoorde energiehuishouding

Je merkt waarschijnlijk al snel wanneer jij je energiehuishouding niet in orde hebt. Je bent erg gehaast en van een planning is geen sprake. Alles wat je doet kost daardoor veel energie. Een van de meest voorkomende oorzaken is het werk. Werken kost veel energie, je legt de lat voor jezelf hoog. Tijd voor leuke dingen en ontspanning zit er niet in. Wanneer er wel tijd is voor een leuke activiteit wordt dit vaak meer gezien als een verplichting.

Gevolgen verstoorde energiehuishouding

De gevolgen van een verstoorde energiehuishouding zijn eenvoudig te herkennen. Zo voel je je vaak erg energieloos. Dit kan zelfs resulteren in verschijnselen van oververmoeidheid. Verder voel je je minder vitaal. Ook ben je veel sneller geïrriteerd en prikkelbaar. Tot slot kan het resulteren in fysieke klachten zoals migraine, hoofdpijn, nekpijn en rugpijn. In het ergste geval zelfs een burn-out.

Energiehuishouding en supplementen

Je eigen energiehuishouding heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Wanneer jij je energie goed weet te verspreiden en je energiebehoefte goed aanvult, ontstaan er niet snel klachten. Soms is het om bepaalde redenen toch lastig om je energie op peil te houden. Dit kan voor een deel aangevuld worden met supplementen. Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor de energiehuishouding in het lichaam. Er zijn veel vitaminen die een positieve werking hebben op jouw energiepeil. Eén van de vitaminen die bijdraagt aan onze energiewaardes is magnesium. Een laag magnesium niveau zorgt ervoor dat ons lichaam minder energie bevat. Hierdoor wordt je meer vermoeid en kosten dagelijkse taken veel energie.

Ook vitamine C kan door iedereen gebruikt worden die zijn of haar energiepeil wil verhogen. Zo biedt Perfect Health vitamine C-1000 Complex Support aan. Deze vitamine dient bij hoge doseringen als boost voor het immuunsysteem. Het helpt de natuurlijke energie te activeren bij vermoeidheid en futloosheid. Tot slot is vitamine B12 is een belangrijke bron die ervoor zorgt dat de koolhydraten uit onze voeding worden omgezet in energie. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot een vermoeid gevoel.

Naast magnesium, vitamine C en vitamine B12 zijn er nog vele andere vitaminen die jouw energiehuishouding een boost kunnen geven. Wil jij weten welke vitaminen voor jou geschikt zijn? Neem dan eens contact met ons op.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.