Persoonlijk & deskundig advies? Bel 020 - 2809200
Noten

Hoe gezond zijn noten?

Noten zijn ontzettend gezond. Zij zitten bomvol vitamines en mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, calcium en selenium. Ook brengen ze verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo hebben ze een gunstige werking op ons LDL-cholesterol wat helpt onze bloedvaten gezond te houden. Noten bevatten meestal wel veel vet. Het vet in noten is echter gezond en onverzadigd vet. Daarnaast zijn noten goede bronnen van vezels en eiwitten. Belangrijk is om wel te kiezen voor onbewerkte noten, deze noten zijn ongezouten en ongebrand. Er zijn verschillende soorten noten. Iedere noot heeft zijn eigen samenstelling qua vitamines, mineralen en vetten. Met een handje gemengde noten profiteert u van alle gezondheidsvoordelen.

Amandelen
Amandelen bevatten onder andere calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Ook bevatten zij het antioxidant vitamine E wat huidveroudering tegengaat en de kans op hart- en vaatproblemen vermindert. Daarnaast is de amandel goed voor onze huid en haren en bevat deze bijna net zoveel eiwitten als vlees en zuivel. De onverzadigde vetten in de amandelen zorgen voor een lager cholesterolgehalte.

Walnoten
Van alle soorten noten die er zijn bevatten walnoten de meeste en beste antioxidanten die ons lichaam tegen cellulaire schade beschermen. Hierdoor vermindert de kans op verschillende gezondheidsrisico’s. Walnoten zijn tevens rijk aan omega-3-vetzuren, die verschillende positieve gezondheidsfuncties hebben. Dit maakt walnoten een goede vervanger wanneer u geen vis eet.

Pecannoten
Naast walnoten bevatten ook pecannoten een grote hoeveelheid aan antioxidanten en cholesterolverlagende bestanddelen. De noten bevatten verder meer dan 19 vitamines en mineralen waaronder magnesium, vitamine E en A, calcium, foliumzuur, fosfor en zink.
Dit maakt de pecannoot enorm gezond.

Hazelnoten
Hazelnoten worden in veel producten verwerkt, maar zijn op zich ook erg gezond. De hazelnoot bevat een grote hoeveelheid aan proteïnes, vezels, mineralen en koolhydraten.

Cashew
Cashewnoten bevatten zink, magnesium, ijzer, fosfor en selenium. Cashewnoten zorgen voor een lang verzadigd gevoel, waardoor zij goed binnen een dieet passen.

Noten brengen dus een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Wel bevatten noten veel vet en calorieën waardoor het verstandig is om het aantal noten te beperken tot een handje vol. Kies dan ook altijd voor ongebrande en ongezouten noten. Deze noten zijn onbewerkt en hier is niets aan toegevoegd. Dit maakt dat onbewerkte noten de maximale hoeveelheid vitamines, mineralen, gezonden vetten en antioxidanten bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *