fbpx
Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €30,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
1 augustus 2022

Inuline vezels

Inuline vezels | Perfect Health

Inuline is een oplosbaar vezel en behoort tot de zogeheten fructanen. Fructanen zijn opslagkoolhydraten die voorkomen in verschillende planten en die we via onze voeding binnenkrijgen. Bij inname van inuline wordt inuline niet verteerd en gaat het naar de darmen waar het als prebiotica functioneert en een positief effect heeft op de darmen. Inuline is aanwezig in vele soorten planten en in voeding zoals groente en fruit maar ook in tarweproducten.

De werking en eigenschappen van inuline vezels

Inuline vezels hebben een positief effect op de darmen. De oplosbare vezel absorbeert water en verandert in een gelachtige substantie, waardoor het de ontlasting verzacht en bijdraagt aan een goede stoelgang. Inuline wordt niet verteerd of geabsorbeerd in de maag maar gaat naar de darmen, hier kunnen goede bacteriën de vezels gebruiken om te groeien. Inuline wordt daarom beschouwd als een prebioticum en geassocieerd met het stimuleren van de darmfunctie en hiermee de algehele gezondheid.

Daarnaast heeft inuline een positief effect op het cholesterolgehalte en geeft het verzadigd gevoel door de gelachtige substantie die het in het spijsverteringskanaal vormt*. Dit kan ervoor zorgen dat de eetlust en het verlangen naar voedsel vermindert en kan het bijdragen aan het verliezen van gewicht wanneer je graag wilt afvallen.

Inuline vezels gebruiken

Inuline komt van nature voor in vele soorten groenten en fruit zoals bananen, prei, asperges, uien aardperen maar ook in tarwe, haver en peulvruchten. Vanwege de positieve invloed op de darmen kan inuline ook worden ingenomen als supplement bijdarmongemakken.

Voldoende vezels is belangrijk voor je gezondheid. Fiber Complex bevat Pysllium en Inuline vezels  (de 2 krachtigste vezels) en is een ideale manier om aan je dagelijkse vezel behoefte te voldoen.

Lees ook
Signalen van vitamine B12 tekortInuline is een oplosbaar vezel en behoort tot de zogeheten fructanen. Fructanen zijn opslagkoolhydraLees verder pijl

10% korting

10% korting ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.