10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mariadistel

Mariadistel

De Mariadistel komt oorspronkelijk voor in het Midden-Oosten, Zuid-Europa, Noord-Afrika en Zuid-Rusland. De plant is eetbaar, zo kunnen de bloemhoofdjes zonder de schutbladeren worden gegeten en ook de wortel van de plant kan worden gegeten. Daarnaast worden de zaden van de plant ook geneeskundig gebruikt. De Mariadistel wordt al meer dan 2000 jaar lang gebruikt als heilzame voedingsstof voor verschillende gezondheidsdoelen. Inmiddels is Mariadistel vooral bekend door de krachtige beschermende werking op je lever, dat is mede gebaseerd op wetenschappelijke studies.

De werkzame stoffen in de Mariadistel

De werkzame stoffen in de Mariadistel bevinden zich in de zwarte zaden van de plant, zonder de pluisjes. Om deze te kunnen gebruiken worden de zwarte zaden uit het bloemhoofdje geklopt. In de zaden van de Mariadistel zitten flavanolignanen waaronder Silymarine. Silymarine is een verzamelterm voor diverse sterke stoffen waaronder Silydianine, Silycristine en Silybine. In de Silymarine van de Mariadistel is Silybine het sterkst vertegenwoordigd. Silymarine is de belangrijkste stof die voorkomt in de Mariadistel. Deze stof is in staat om gifstoffen te neutraliseren en heeft hierdoor een positieve werking op de lever. Verder komen er in de zaden van de Mariadistel ook nog andere stoffen voor zoals Histamine, Quercetine, Tyramine en Tannine.

De gezondheidsvoordelen van Mariadistel

De Mariadistel is vooral populair vanwege de effecten welke deze heeft op de lever. De lever is een erg belangrijk orgaan met een aantal speciale functies, waaronder het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. De Silymarine in de Mariadistel heeft een sterke en positieve werking op de lever. De stof is in staat om gifstoffen die de lever kunnen aantasten te neutraliseren. De lever kan worden aangetast door het gebruik van bijvoorbeeld alcohol, medicijnen en drugs. Wanneer de lever is beschadigd door bijvoorbeeld gebruik van één van deze middelen, kan de schade worden beperkt door het gebruik van Mariadistel. De Sylmarine in de Mariadistel is in staat om de externe laag van de levercellen te wijzigen, dit zorgt ervoor dat aanwezige gifstoffen de cellen niet meer kunnen binnendringen. Daarnaast optimaliseert Sylmarine de eiwitsynthese en bevordert het de productie van RNA. Hierdoor worden er meer levercellen aangemaakt en wordt het zelf herstellend vermogen van de lever verhoogd. Mariadistel is ook goed te gebruiken om juist schade aan de lever zoveel mogelijk te voorkomen.

Mariadistel is een natuurlijk product dat geen tot weinig bijwerkingen kent. Men kan het pure zaad van de Mariadistel innemen door deze te vermalen en ergens doorheen te mixen of zo op te eten. Mariadistel is een bijzondere voedingsstof die je niet zomaar in je alledaagse voeding terugvindt.

Liver Support van Perfect Health bevat een hoog en krachtig gedoseerd extract Mariadistel, dat rijk is aan werkzame heilzame stoffen voor je lever. Daarnaast bevat het nog veel meer van dit soort bijzondere stoffen, zoals kurkuma-, artisjok extract, Alfa Liponzuur in optimale doseringen.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.