10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Voedingsstoffen voor een goede slaap

Voedingsstoffen voor een goede slaap

Steeds meer Nederlanders hebben te maken met slaapproblemen. Dit kan betekenen dat je moeite hebt met inslapen, heel erg licht slaapt of midden in de nacht wakker wordt en niet opnieuw kunt inslapen. Slaap is ontzettend belangrijk en van grote invloed op hoe je je overdag voelt. Een goede slaap is afhankelijk van verschillende factoren zoals voldoende beweging, de hoeveelheid daglicht en voeding. Bepaalde voedingsmiddelen hebben een negatieve invloed op slaap maar er zijn ook verschillende voedingstoffen die kunnen bijdragen aan een goede slaap. Welke voedingsstoffen kunnen helpen voor een goede slaap, vertellen we hieronder.  

Valeriaan

Valeriaan is een kruidenachtige plant die traditioneel wordt gebruik vanwege zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen**. Valeriaan wordt gebruikt als en natuurlijk middel om een goede slaap te ondersteunen en om uitgerust wakker te worden**.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een kruid dat behoort tot de muntfamilie en bekend staat om kalmerende effecten**. Citroenmelisse helpt daarom gebruikt bij het verminderen van stress en angst en biedt ondersteuning van de geestelijke balans en goede nachtrust**.

Hop

Hop behoort tot de hennepfamilie en staat bekend als hoofdingrediënt voor het brouwen van bier. Hop heeft kalmerende eigenschappen** en kan helpen ontspannen en de slaap bevorderen**. Voor een goede slaap is de combinatie van hop met valeriaan effectief.

Passiebloem

Passiebloem is een klimplant en wordt traditioneel gebruikt bij een onrustig of gespannen gevoel vanwege de angstverminderende eigenschappen**. Hierdoor kan hop ook bijdragen aan het verbeteren van de slaapbereidheid.

5-HTP

5-HTP is een omgezette vorm van het essentiële aminozuur tryptofaan en betreft een tussenvorm naar de ontwikkeling van serotonine, een neurotransmitter die berokken is bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. 5HTP kan bijdragen aan het verhogen van de slaapkwaliteit.  

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Het hormoon speelt een rol bij het reguleren van het slaap-waak ritme. Overdag bij daglicht wordt de melatonineproductie onderdrukt en deze komt in de avond op gang. Hierdoor speelt melatonine een belangrijke rol bij het in slaap vallen. Melatonine in supplementsvorm wordt gebruikt om de slaap te bevorderen en kan bijdragen tot vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen*.

* Goedgekeurde gezondheidsclaims
** Gezondheidsclaim lopende

Advies nodig over voedingsstoffen voor een goede slaap?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.