10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wat is Rhodiola?

Rhodiola

Rhodiola of rozenwortel is een plant die bekend staat om zijn medicinale werking tegen stress, vermoeidheid en als herstellend na een ziekte. De botanische naam van de plant is Rhodiola Rosea. Rhodiola is van het Griekse woord ‘rhudon’ afgeleid, dit betekent roos. De plant dankt zijn naam aan de geur van de wortel die sterk overeenkomt met de geur van rozen. Ook de soortnaam ‘Rosea’ slaat op de rozengeur die de plant heeft. Rhodiola behoort tot de sterkere antioxidanten, deze vangen de vrije radicalen in ons lichaam die zorgen voor verstoring van het proces in de cellen in het lichaam. De bestanddelen van Rhodiola zijn Salidroside en Rosavin. Deze actieve stoffen samen worden gebruikt voor de adaptogene werking van de Rhodiola en geven samen een sterker effect. Een adaptogeen is een stof die ervoor kan zorgen dat het lichaam zich beter kan aanpassen aan extreme situaties zoals vermoeidheid, stress of verdriet. Uit de wortel van de Rhodiola wordt een extract gemaakt die wordt verwerkt in supplementen.

De oorsprong van Rhodiola

De Rhodiola komt oorspronkelijk uit Rusland en groeit op een hoogte van 3.300 tot 5.400 meter. De Rhodiola wordt al sinds mensenheugenis gebruikt in de traditionele geneeskunde van Rusland, Scandinavië, Oost-Europa en Azië. De Vikingen gebruikten de plant voor het adequater uitvoeren van hun veroveringsdrang en rooflust. Ook wordt de Rhodiola vanaf oude tijden gebruikt door Chinese keizers en atleten. In Rusland wordt de plant al eeuwen gebruikt als een levensverlengend middel en ter verbetering van het uithoudingsvermogen. Door Dr. L. Utkin werden in 1931 de eerste wetenschappelijke onderzoeken verricht met de plant. Door hem werd onder andere aangetoond dat de plant het uithoudingsvermogen verbeterd.

Stress Relief ComplexOndersteunt het lichaam in periodes van stress en vermoeidheidGoed voor geestelijke balans en nachtrustOpbeurend en rustgevendASHWAGANDA KSM-66 en RHODIOLANu bestellen arrow right arrow right

De werking van Rhodiola

Rhodiola heeft een enorm veelzijdige werking. Het is een adaptogeen, dat betekent dat het stimulerend werkt bij vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid. Het is een krachtige en beschermende antioxidant voor onze lichaamscellen, houdt de geest helder en stimuleert de focus. Daarnaast werkt dit kruid gunstig op de spijsvertering. Rosavine en salidrosine zijn stoffen die voorkomen in Rhodiola, waarvan wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor de rustgevende en opbeurende werking.

Rhodiola heeft het vermogen om cortisol te verlagen. Cortisol is een van de belangrijkste stresshormonen die gedurende de dag of in tijden van stress door de bijnieren wordt afgescheiden. Veel mensen staan vaak bloot aan deze stof. Dit kan leiden tot een verminderende bloedsuikerrespons, verminderde energie, verminderd geheugen en toename van buikvet. Het verminderen van cortisol brengt meer balans in het hormonale systeem en dit kan onder meer leiden tot een verbeterd geheugen, meer energie en een verhoogde weerstand.

Wat kan Rhodiola voor u betekenen?
In Nederland zijn verschillende supplementen op basis van Rhodiola verkrijgbaar. Ook wordt Rhodiola vaak verwerkt in supplementen met meerdere vitaminen. Het slikken van Rhodiola supplementen kan voor uw lichaam positieve effecten hebben. Zo kan Rhodiola ondersteunen bij een slecht humeur, het vermindert de hoeveelheid stress die het lichaam en de geest ervaren. Verder kan het helpen uw energie te verhogen, uw concentratie te verbeteren, stimulerend werken bij vermoeidheid en ons prestatie- en uithoudingsvermogen verbeteren.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.