10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Welke voedingssupplementen ondersteunen bij vermoeidheid?

Welke voedingssupplementen ondersteunen bij vermoeidheid

Heb je last van vermoeidheid en kun je wel wat extra energie gebruiken? Dan zijn er verschillende voedingsstoffen en supplementen die hierbij kunnen helpen. Vermoeidheid is ontzettend vervelend en kan een grote impact hebben. Naast een goede nachtrust, voldoende buitenlucht, beweging en ontspanning kunnen ook supplementen helpen om je energieniveau te verhogen en bijdragen aan het verminderen van je vermoeidheid. In dit artikel vertellen we je welke voedingssupplementen kunnen ondersteunen bij vermoeidheid.

Onderwerpen in dit artikel:

 • Vitamine B-complex
 • Magnesium
 • IJzer
 • Vitamine C

Vitamine B-complex

Het vitamine B-complex bestaat uit 8 soorten vitamine B. Deze vitaminen B spelen een belangrijke rol bij verschillende lichaamsprocessen, ze spelen in het algemeen een belangrijke rol bij de stofwisseling maar hebben ieder hun eigen specifieke werking. Een tekort aan vitamine B kan vermoeidheid veroorzaken, een hoogwaardig vitamine B-complex kan daarom bijdragen aan het verbeteren van je energieniveau.

 • Vitamine B1 is onder andere goed voor het concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling**
 • Vitamine B2 kan zorgen voor extra energie bij vermoeidheid**
 • Vitamine B3 draagt bij aan het energiemetabolisme**
 • Vitamine B5 kan bijdragen aan vermindering van moeheid en vermoeidheid en ondersteunen bij geestelijke inspanning en stress**
 • Vitamine B6 activeert de natuurlijke energie in het lichaam**
 • Vitamine B11 (foliumzuur) draagt bij aan vermindering van vermoeidheid en weerstand tegen stress**
 • Vitamine B12 is onder andere betrokken bij de energiestofwisseling en activeert de natuurlijke energie in het lichaam**

B-vitaminen hebben een versterkende werking op elkaar en voor een optimaal effect is het belangrijk om een compleet vitamine B-complex te gebruiken in plaats van afzonderlijke B-vitaminen.

B Active ComplexBiologisch actieve B vitaminenGoed voor energiehuishouding en extra energieGoed voor zenuwstelsel en immuunsysteemGoed voor geheugen, concentratie en geestelijke veerkrachtGoed voor huid, haren en nagelsNu bestellen arrow right arrow right

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat aanwezig is in iedere cel van het lichaam en is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties* en belangrijke functies van het lichaam. Het mineraal bevordert de energiestofwisseling en kan bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid**. Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen, we halen echter maar weinig magnesium uit onze voeding waardoor het aan te raden is om een magnesium supplement te slikken. Kies voor een organisch magnesium supplement met een hoge biologische beschikbaarheid voor de beste opneembaarheid.

Triple MagnesiumCombinatie beste (organische) vormen magnesiumExtra hoog gedoseerd Met gepatenteerd magnesium bisglycinaat (Albion®) & zee magnesium (Aquamin™)Verrijkt met taurine voor optimale opnameNu bestellen arrow right arrow right

IJzer

IJzer is een belangrijk mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de goede werking van het lichaam. IJzer maakt deel uit van de hemoglobine in de rode bloedcellen. Hemoglobine neemt zuurstof op in de longen en vervoert dit naar de cellen van het lichaam. Er is voldoende ijzer in het lichaam nodig zodat voldoende zuurstof wordt afgegeven in het lichaam. Bij een tekort aan ijzer kan er onvoldoende zuurstof aan de cellen worden geleverd, hierdoor kunnen de cellen minder energie leveren en dit kan uiteenlopende ongemakken veroorzaken zoals vermoeidheid en concentratieproblemen. Voldoende ijzer kan bijdragen aan het voorkomen en verminderen van vermoeidheid en moeheid**. 

Iron ComplexHoogwaardig ijzercomplex, zeer goed opneembaarHelpt tegen vermoeidheidGebufferde vitamine C bevordert opname van ijzerNu bestellen arrow right arrow right

Vitamine C

Vitamine C is de bekendste vitamine ter ondersteuning van de weerstand, maar deze vitamine vervult nog meer belangrijke functies in je lichaam.  Zo bevordert vitamine C ook de opname van ijzer in het lichaam en draagt vitamine C op zich staand ook bij tot vermindering van vermoeidheid**.

Buffered Vitamin CPrettig voor de maag en hoge absorptie Goed voor immuunsysteem en meerVerrijkt met bioflavonoïden en Rosa canina Nu bestellen arrow right arrow right

Tot slot

Bij aanhoudende vermoeidheid of een laag energieniveau is het altijd belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak hiervan. Deze is vaak te vinden en op te lossen op het gebied van leefstijl. Zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding, regelmatige beweging en ontspanning om vermoeidheid tegen te gaan of op te lossen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is de basis maar extra voedingssupplementen voorzien van de juiste vitaminen en mineralen kunnen hierbij ondersteunen en vermoeidheid efficiënt aanpakken. 

*Gezondheidsclaim is lopende

**Goedgekeurde gezondheidsclaims

Advies nodig over voedingssupplementen bij vermoeidheid?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.