10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Zo houd jij je hersenen gezond!

Gezonde hersenen zijn erg belangrijk. Onze hersenen gebruiken namelijk 20 procent van onze energie. Energie die je onder andere uit voedingsstoffen en andere dagelijkse activiteiten binnen moet krijgen. Uit onderzoek1 blijkt echter dat gezonde hersenen tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Zo heeft één op de vier Nederlanders te maken met een hersenaandoening. Daarnaast zien we met het ouder worden dat de cognitieve hersenfuncties afnemen. Dit resulteert vaak in concentratieproblemen, geheugenverlies en een verminderd bewustzijn. Hoewel je het niet in alle gevallen zelf in de hand hebt, geven wij graag enkele tips om de hersenen te voorzien van de energie die het nodig heeft.

Gezonde hersenen door juiste voeding

Voeding speelt een hele belangrijke rol bij onze geestelijke gesteldheid. De juiste gezonde voeding geeft de hersenen een enorme boost. Om de hersenen optimaal te laten presteren is de juiste voeding dus van groot belang. Een gezond eetpatroon wordt gecreëerd door gevarieerd te eten. Zorg voor voldoende afwisseling tussen groenten en fruit. Verschillende producten zorgen namelijk voor verschillende voedingsstoffen voor de hersenen. Een eetpatroon met voldoende vetten, vitaminen en mineralen zorgen voor een snelle communicatie tussen de zenuwcellen. Bij een gebrek aan deze voedingsstoffen kan dit leiden tot cognitieve problemen.

Daarnaast zijn zalm en andere vette vissoorten ook erg goed voor de hersenen. Deze voedingsmiddelen bevatten veel omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor het verbeteren van de basisfuncties van de hersenen. Door vet maken de hersenen ketose aan. Ketose levert daarbij weer energie aan de hersenen. Ook voldoende vitamine B en vitamine C zijn onmisbaar voor gezonde hersenen. Vitamine B6 zorgt er bijvoorbeeld voor dat tryptofaan (een van de aminozuren in ons lichaam) wordt omgezet naar serotine. Deze stof zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Vitamine B6 zit onder andere in volkoren producten, zuivel en vis. Verder zijn antioxidanten erg belangrijk voor de bescherming van onze hersencellen, zoals bijv. vitamine C , een krachtige antioxidant. Vitamine C komt veelal voor in fruit, zoals kiwi’s en sinaasappels.

Beweeg genoeg

Voldoende beweging is goed voor lichaam en geest. Probeer iedere dag minstens een halfuurtje actief bezig te zijn. Pak de fiets naar het werk, ga een rondje wandelen of kies voor een andere sportactiviteit. Beweging zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en alle hersenverbindingen. Daarnaast zorgt voldoende beweging voor een verbeterde bloedvoorziening in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat de cognitieve functies goed blijven werken en dit minder hard achteruit gaat.

Voldoende slaap en ontspanning

Voldoende slaap is erg belangrijk. De hersenen hebben slaap nodig om goed te blijven functioneren. Hoeveel slaap iemand nodig heeft is afhankelijk van de slaapdruk en de biologische klok. De slaapdruk geeft de behoefte aan slaap aan en bepaalt de intensiteit van de slaap. ‘s Avonds is de slaapdruk groter dan ’s ochtends. De biologische klok zorgt voor een 24 uurs ritme tussen slapen en wakker zijn. Wanneer je enkele nachten slecht slaapt kan dit al gevolgen hebben op de cognitieve functies zoals een verminderde concentratie en geheugen. Tijdens de slaap wordt informatie opgeslagen in het lange termijngeheugen en worden afvalstoffen afgevoerd. Tot slot is ontspanning tijdens drukke en stressvolle periodes van groot belang. Net als het lichaam hebben de hersenen ook tijdig ontspanning nodig. Stress kan zorgen voor een verminderde functie van de hersenen.

Wil jij na het lezen van de bovenstaande tips nog meer aandacht aan je hersenen besteden? Kies dan voor Perfect Health Brain Support. Dit supplement bevat een brede samenstelling met bijzondere ingrediënten voor de hersenen. Perfect Health Brain Support zorgt voor een goed geheugen en een goede doorbloeding. Daarnaast bevordert het, het geestelijk welzijn en de bescherming van de hersencellen.

 

Bronvermelding:

1. RIVM 

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.