10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

De pijnappelklier

Pijnappelklier | Perfect Health

Ben jij al bekend met de pijnappelklier? De pijnappelklier wordt ook wel epifyse genoemd en is een kleine hormoonklier die zich onder de hersenbalk in de hersenen bevindt. De pijnappelklier heeft zijn bijzondere naam te danken aan zijn vorm. De klier heeft namelijk de vorm van een pijnappel en heeft de grootte van ongeveer een rijstkorrel. Er kan op twee manieren naar de pijnappelklier worden gekeken. Dit zijn de biologische en spirituele manier. Deze kleine klier heeft een belangrijke biologische functie in ons lichaam maar wordt ook gezien als belangrijk onderdeel van de spiritualiteit van de mens.

De biologische functie

De pijnappelklier is een kleine klier maar heeft een belangrijke functie. De klier is verantwoordelijk voor de productie van melatonine. Via een impulsstroom bereikt licht vanuit de ogen de pijnappelklier, onder invloed hiervan zet de klier de neurotransmitter serotonine om in het hormoon melatonine. Hoe minder licht er via de stroom binnenkomt, hoe meer melatonine er wordt aangemaakt. Melatonine is essentieel voor het functioneren van de biologische klok. Het zorgt ervoor dat het lichaam op tijd loopt met het dag- en nacht ritme. De klier is de belangrijkste schakel in het slaap-waakritme en is van belang om te kunnen inslapen en doorslapen. Daarnaast stuurt melatonine het herstel en opbouw van het lichaam aan en heeft het anti oxidatieve eigenschappen die het lichaam tegen te veel vrije radicalen beschermt.

De spirituele betekenis

Naast een biologische functie kent de pijnappelklier ook een spirituele betekenis. Door in eeuwenoude tradities en door diverse natuurvolkeren werd de pijnappelklier ‘het derde oog’ genoemd. De klier werd gezien als de poort tussen de materiële en spirituele wereld. Het derde oog is een energetisch oog waarmee dingen kunnen worden gezien die niet door fysieke zintuigen kunnen worden waargenomen en staat binnen veel religies en culturen voor het hoogste bewustzijn dat de mens kan bereiken. Een bepaald gevoel dat er iets niet klopt of dat er gevaar dreigt zonder dit daadwerkelijk waar te nemen, zou erop duiden dat het derde oog een waarschuwing geeft.
Een actieve pijnappelklier zou mogelijk leiden tot sterkere intuïtie, meer creativiteit, het beter aanvoelen van emoties en levendigere dromen. Er zijn verschillende manieren om de pijnappelklier te activeren oftewel om het derde oog te openen. Er bestaan visualisatieoefeningen voor, maar ook de juiste voeding zou hieraan kunnen bedragen. Er wordt een verband gesuggereerd tussen het functioneren van de pijnappelklier en voeding. Daarbij is het van belang alcohol, witte bloem, geraffineerde suikers en kunstmatige zoetstoffen te vermijden en ook melkproducten schijnen niet bevorderend voor de werking van de spirituele klier te zijn. Anderzijds zouden onder andere spinazie, broccoli, avocado en komkommer juist een gunstig effect op de werking van de klier te hebben.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.