10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vitamines en mineralen voor sterke en gezonde tanden

gezonde tanden

Een volwassen gebit bestaat uit 32 tanden en kiezen, inclusief 4 verstandskiezen. Iedere tand en kies in het gebit heeft een eigen taak. Snijtanden zijn bedoeld om iets mee af te bijten, de hoektanden dienen om voedsel vast te houden en af te scheuren en de kiezen worden gebruikt om voedsel mee te kauwen en fijn te vermalen zodat het gemakkelijk kan worden doorgeslikt. Een sterk gebit bestaat uit gezonde tanden en kiezen die we nodig hebben voor het verwerken van voedsel maar ook om goed te kunnen praten. Daarnaast ziet een gezond gebit er natuurlijk ook verzorgd uit. Om een gebit gezond te houden is het van groot belang om er goed voor te zorgen. Een van de belangrijkste factoren is een gezond voedingspatroon om tandbederf te voorkomen. Tandbederf kan ontstaan door consumptie van onder andere frisdrank, voeding met suiker en zure sapjes. Daarnaast hebben tanden voldoende vitaminen en mineralen nodig. Deze kunnen als aanvulling op een gezond voedingspatroon worden ingenomen en helpen bij het behouden van een gezond en sterk gebit.

Vitaminen

Er zijn verschillende soorten vitaminen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Belangrijk voor gezonde tanden en kiezen zijn vitamine C en vitamine D. Vitamine C helpt bij het sterk houden van de tanden en ondersteunt daarnaast de conditie van het tandvlees, wat ook een essentieel onderdeel van ons gebit is. Vitamine C draagt bij aan de collageenvorming die zorgt voor normale werking van het tandvlees. Vitamine C komt veel voor in fruit en kan ook als supplement worden geslikt. Van vitamine D is algemeen bekend dat het een belangrijke vitamine is voor het behoud van sterke botten. Daarnaast heeft het lichaam ook vitamine D nodig voor de opbouw van een sterk gebit. Calcium is één van de belangrijkste bouwstoffen voor tanden en kiezen. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium uit voeding goed wordt opgenomen in het lichaam. Het lichaam kan zelf vitamine D aanmaken met behulp van zonlicht. Echter komt een vitaminetekort in Nederland veel voor door een tekort aan voldoende zonuren. Het slikken van een vitamine D supplement is daarom aan te bevelen, ook buiten de wintermaanden om.

Mineralen

Belangrijke mineralen die bijdragen aan een sterk gebit zijn fluoride, calcium en magnesium. Fluoride is ontzettend belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit. Onze dagelijkse voeding bevat maar weinig fluoride om onze tanden voldoende te beschermen. Het wordt daarom aangeraden om de tanden altijd met een tandpasta te poetsen die fluoride bevat. Calcium is nodig voor de opbouw van sterke tanden, maar daarbij is voldoende magnesium van groot belang. Magnesium bevordert de opname van calcium uit de bloedbaan en zorgt voor het verbinden van de bouwstoffen in tanden en overigens ook in botten. Veel mensen in Nederland hebben een tekort aan het mineraal. Magnesium halen we uit gezonde voeding waaronder groene bladgroenten, noten, peulvruchten en bananen. Het extra bijnemen van een magnesium supplement wordt aangeraden om te voorkomen dat magnesium reserves door het lichaam worden opgemaakt.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.