10% korting ontvangen?
15% korting op Q10 Ubiquinol t/m 6 maart. CODE: Q15 (n.v.t. op herhaalservice & voordeelverpakkingen)
Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 40,-
Pakket past door brievenbus
Werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Welke basis supplementen heeft iedereen nodig?

Welke basis supplementen heeft iedereen nodig?

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon bestaande uit voeding voorzien van alle essentiële voedingsstoffen is een voorwaarde voor een gezond lichaam. Toch is alleen gezonde voeding niet meer genoeg. Onze huidige levensstijl zorgt voor een verhoogde behoefte aan diverse voedingsstoffen en daarnaast is ook onze bodemvruchtbaarheid en voedselteelt lang niet meer wat deze is geweest. De voedingsindustrie wordt steeds inventiever om goedkoper en efficiënt te produceren, dat goed is voor hun winstmarges, maar absoluut niet in het voordeel is van de kwaliteit van onze voeding. Voeding bevat steeds meer vulling, in plaats van voeding. Hierdoor bevat voeding niet meer de oorspronkelijke hoeveelheid aan belangrijke voedingstoffen die we dagelijks nodig hebben. Dit terwijl onze voeding wel steeds meer schadelijke additieven bevat, waardoor we juist meer voedingsstoffen nodig hebben om hier bescherming tegen te bieden.

Een aanvulling met voedingssupplementen is daarom al lang geen overbodige luxe meer. Welke supplementen je precies nodig hebt, kan per persoon verschillen. Suppletie kan voor specifieke doeleinden worden gebruikt maar voor iedereen zijn er aantal voedingssupplementen die de absolute basis vormen.

Wil je in het bijzonder weten welke supplementen jouw lichaam nodig heeft? Doe de Online Health Check en/of gecombineerd met onze Premium Health Check. Dan weet je écht wat je nodig hebt!

Onderwerpen in dit artikel:

Basis voedingssupplementen die ieder lichaam nodig heeft

Het lichaam heeft dagelijks essentiële voedingstoffen nodig om gezond te blijven en optimaal te kunnen functioneren. Essentiele voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft zijn vitaminen, mineralen en Omega 3 vetzuren. De belangrijke voedingsstoffen worden opgenomen vanuit de darmen. Het is daarom ook belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige darmflora met behulp van probiotica. Probiotica helpen namelijk het natuurlijk evenwicht in je darmen. Een evenwichtige darmflora is zeer bepalend voor een goed algemene gezondheid. 80% van je immuunsysteem bevindt zich namelijk in je darmen en helaas kunnen onze darmen door de huidige leefstijlfactoren eenvoudig uit evenwicht raken. Lees hieronder meer over de basis supplementen/voedingsstoffen die iedereen nodig heeft.

1.      Multivitamine

Zoals je hebt kunnen lezen, wordt kwaliteit van onze voeding steeds minder, waardoor het minder voedingswaarde bevat. Ook is ons voedingspatroon in de jaren veranderd. De hoeveelheid vitaminen en mineralen in gewassen wordt mede beïnvloedt door de kwaliteit van de bodem. De bodemvruchtbaarheid die groenten en fruit van deze voedingsstoffen voorziet staat al jarenlang onder druk door massale voedselproductie. Uitputting van de bodem zorgt voor afname van vitaminen en mineralen in onze voeding en ook het gebruik van bijvoorbeeld kunstmest en andere chemicaliën zorgt voor afname.
Daarnaast wordt de smaak van groente en fruit tegenwoordig flink aangepast naar de wensen van de consument. Fruit wordt steeds zoeter en ook witlof is niet meer zo bitter als dat het vroeger was. Dit betekent dat voedzame stoffen worden verwijderd om zo de smaak wat aan te passen. Ook worden groenten tegenwoordig zo gekweekt dat ze meer vocht bevatten en er daardoor groter uitzien. Dit alles komt de voedingswaarde niet ten goede.

En zo vinden er nog veel meer bewerkingsstrategieën door de voedingsindustrie plaats, met als doel zo efficiënt en aantrekkelijk mogelijk te produceren. Dit komt absoluut niet ten goede aan de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen (zoals vitaminen en mineralen) in onze voeding.

Dit terwijl de orthomoleculaire voedingsleer juist het belang van optimale hoeveelheden essentiële voedingstoffen aantoont.

Om zeker te zijn dat je voldoende essentiële voedingstoffen binnenkrijgt, en bij voorkeur optimale hoeveelheden, is aanvulling met een multivitaminen supplement wenselijk. Kies voor een hoogwaardig supplement voorzien van organische verbindingen voor de beste opneembaarheid. Premium Multi Complex van Perfect Health is een hoogwaardig multivitaminen- en mineralencomplex voorzien van alle benodigde vitaminen en mineralen in organische verbindingen voor de beste opname. Dat maakt deze multi zo uniek, omdat de meeste multi’s bestaan uit synthetische vitaminen en mineralen die niet of nauwelijks worden opgenomen. Ook de hoge doseringen essentiële voedingstoffen maken de Premium Multi Complex een bijzonder hoogwaardig product.

2.      Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn meervoudige, onverzadigde en essentiële vetzuren. Het zijn de bioactieve stoffen EPA en DHA in omega 3 die een positieve werking voor de gezondheid hebben. Het lichaam kan deze zelf niet produceren dus moeten deze door middel van voeding of suppletie worden binnen gekregen. Onze lichaamscellen hebben omega 3-vetzuren nodig om met elkaar te kunnen communiceren en daarnaast zijn de vetzuren van belang voor de ontwikkeling en het onderhoud van de ogen en hersenen, dragen deze bij aan het ondersteunen van een gezond vetgehalte in het bloed en aan een gezonde bloeddruk, hart en bloedvaten. Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen en de belangrijkste bouwstof voor je cellen is Omega 3. Wanneer we te weinig Omega 3 binnen krijgen, worden deze stug. En omdat onze cellen allemaal met elkaar communiceren en zich continue vernieuwen, wil je dat dat deze zo soepel mogelijk blijven.

Omega 3-vetzuren komen voor in vette vis zoals haring, makreel en sardines. Vis wordt steeds vaker gekweekt en bevat hierdoor ook steeds minder omega 3. Sterker nog; deze vissen zijn zelf vaak ongezond, doordat ze zwemmen in te kleine bassins met veel te veel vissen.  

Om dagelijks voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen is een ondersteuning met een omega 3 supplement daarom zeer aan te raden. Alaska Omega 3 Forte van Perfect Health is een gepatenteerd omega 3 supplement dat voorziet in een optimale dagelijkse voorziening EPA en DHA vetzuren.

3.      Antioxidanten

Ons lichaam is dagelijks onderhevig aan schadelijke invloeden die worden veroorzaakt door een leefstijl voorzien van bijvoorbeeld verkeerde voeding, overgewicht, stress, te weinig beweging, roken en alcohol maar ook milieuvervuiling en UV-straling. Dit soort invloeden zorgen voor het ontstaan van vrije radicalen in het lichaam die schade kunnen veroorzaken aan onze cellen, organen weefsels. Een teveel aan vrije radicalen veroorzaakt oxidatieve stress dat de onze cellen, organen en weefsels aantasten, waardoor het verouderingsproces sneller optreedt en waardoor gezondheidsrisico’s eerder kunnen ontstaan. Antioxidanten helpen oxidatieve stress te neutraliseren in het lichaam en helpen zo veroudering tegen te gaan.

Antioxidanten bevinden zich in fel gekleurde fruit- en groente soorten maar ook in kruiden, noten en peulvruchten. Om optimaal te kunnen profiteren van de werking van antioxidanten in het lichaam, is inname met behulp van een hoogwaardig antioxidant supplement aan te raden. Omdat juist het gebruik van een grote variatie verschillende soorten antioxidanten een krachtige antioxidatieve werking leveren, in plaats van enkele.

Advanced Antioxidant Complex van Perfect Health bevat een breed spectrum reguliere en bijzondere antioxidanten in optimale doseringen en met een hoge biologische beschikbaarheid (opneembaarheid). De extracten zijn hoog gedoseerd op de werkzame stoffen, voor de meest ideale antioxidatieve werking.

4.      Probiotica

De absolute basis voor een goede gezondheid is een evenwichtige darmflora. De darmflora bestaat uit zowel goede als slechte bacteriën die bij een evenwichtige darmflora in balans zijn. Hierdoor werken de darmen optimaal wat bijdraagt aan een goed werkende spijsvertering, goede stoelgang en een gezond immuunsysteem. Bij disbalans in de darmen kan probiotica helpen om het evenwicht in de darmen te helpen herstellen.

Probiotica komt steeds minder voor in onze voeding, omdat de producten nauwelijks meer worden gefermenteerd vanwege goedkope/efficiënte product technologieën. Om daadwerkelijk effect te hebben, moeten deze voedingsmiddelen regelmatig worden gegeten. Een probiotica supplement is daarom zeer handig. Human Probiotic van Perfect Health is wereldwijd het best onderzochte probioticum. Dit supplement bevat Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103, dat is geïsoleerd van de gezonde menselijke darmflora en daarom als probioticum erg geschikt voor je darmen.

Perfect Health basisprogramma

Wil jij je lichaam dagelijks voorzien van de juiste en essentiële voedingsstoffen? Bestel dan het basis programma van Perfect Health, voorzien van de belangrijkste basissupplementen voor een goede gezondheid. Het programma bestaat uit 4 kwartaalverpakkingen van de hiervoor genoemde basissupplementen. De producten zijn los verkrijgbaar maar kies je voor het basisprogramma dan profiteer je van maar liefst 10% korting op al deze producten.

Advies nodig over een gezonde weerstand?

Onze gezondheidsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies op maat.

Tags

Bericht delen

Weten welke supplementen je nodig hebt?

Doe de Gratis Online Vitaminen Check en kom er achter welke supplementen jij goed kan gebruiken.

Hoe gezond ben je nou echt?

Doe de Bloed Health Check en kom er achter welke supplementen je gezondheid kunnen ondersteunen.

Hoe gezond zijn jouw darmen?

Doe de Darm Health Check en kom er achter welke supplementen je darmen kunnen ondersteunen.

Lees ook

Het belang van Curcuma
Zijn hoge doseringen in voedingssupplementen veilig?
Supplementen kopen: waar moet je op letten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks informatie en advies over voeding en supplementen.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

10% korting

10% korting ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste gezondheidsnieuws, persoonlijke aanbiedingen en actiecodes en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.